31. října 2020 • 15:55

Neporazitelnost Mercedesu trvá! Kvalifikaci v Imole vyhrál Bottas

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikaci na Velkou cenu Emilie-Romagny formule 1 vyhrál Valtteri Bottas pro Mercedes, který si může v neděli v Imole zajistit rekordní sedmý triumf v Poháru konstruktérů za sebou. Německý tým získal i třináctou pole position v sezoně. Druhé místo s minimální ztrátou obsadil Bottasův stájový kolega a obhájce titulu Lewis Hamilton.



Bottas si na okruhu, kam se formule 1 vrátila po čtrnácti letech, dojel pro patnáctou pole position v kariéře s náskokem 97 tisícin. Na třetí příčku se na startu postaví Max Verstapen z Red Bullu. Za Bottasem zaostal o šest desetin a nenavázal na výkon z jediného tréninku v Imole, který se jel dopoledne před kvalifikací a v němž se nizozemskému jezdci podařilo dostat mezi mercedesy na druhou příčku.

Valtteri Bottas vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Emilie-Romagny
Valtteri Bottas vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Emilie-Romagny

Mercedes z dosavadních dvanácti kvalifikačních vítězství proměnil ve výhru deset závodů. Proto tak už v neděli může čtyři kola před koncem MS posedmé za sebou ovládnout Pohár konstruktérů. Stačí mu k tomu získat 11 bodů, nyní se německý tým dělí o rekord s šesti triumfy v řadě s Ferrari.

Vítěz osmi závodů v sezoně Hamilton se v neděli může za určitých okolností přiblížit až na rozdíl jediného bodu k zisku sedmého titulu. Vyrovnal by tím rekord slavného Michaela Schumachera.

Kvalifikace na Velkou cenu Emilie-Romagny formule 1 Kvalifikace na Velkou cenu Emilie-Romagny:

Bottas (Fin./Mercedes) 1:13,609, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,097, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,567, 4. Gasly (Fr./Alpha Tauri) -0,893, 5. Ricciardo (Austr./Renault) -0,911, 6. Albon (Thaj./Red Bull) -0,963, 7. Leclerc (Mon./Ferrari) -1,007, 8. Kvjat (Rus./Alpha Tauri) -1,087, 9. Norris (Brit./McLaren) -1,205, 10. Sainz (Šp./McLaren) -1,302.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud