Marek Stodůlka
31. října 2020 • 18:50

Po Chabibovi odchází další legenda. Silva nastoupí naposledy v UFC

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další velký odchod. Po ukončení kariéry Chabiba Nurmagomedova se s nejslavnější organizací rozloučí také Anderson Silva. Hvězdný Brazilec, který dlouhou dobu vládl střední divizi a je považován za jednoho z nejlepších bijců všech dob. Na turnaji UFC Fight Night 181 v Las Vegas vyzve pětačtyřicetiletého veterána Jamajčan Uriah Hall. Na akci měl bojovat také Machmud Muradov, bohužel se však nakazil koronavirem. Vysílá Nova Sport 2 od 23.30.



Stal se králem ještě v době, kdy o MMA téměř nikdo nevěděl. Psal se rok 2006, když Anderson Silva knokautoval Riche Franklina, aby ukořistil titul střední divize UFC. Nepustil ho potom dlouhých sedm let. Rozebíral jednoho soupeře za druhým, než jej překvapil Chris Weidman. Od té doby padala kariéra Brazilce strmě dolů, nasbíral šest proher a jediné vítězství. I v pětačtyřiceti letech se ale poměřuje s těmi nejlepšími na světě.

„Všichni vědí, jak moc miluji MMA a UFC. Kolik jsem dal ze svého srdce a kolik krve jsem prolil pro UFC. Jsem velmi nadšený a šťastný. Čeká mě šílená a skvělá budoucnost,“ uvedl Silva v rozhovoru s novinářem ESPN Arielem Helwanim.

Rozlučku s organizací mu dopřeje Uriah Hall. Šestatřicetiletý Jamajčan platil za obrovský talent, nikdy však nenaplnil potenciál. V posledních dvou duelech ovšem uspěl, a tak se bude snažit udržet vítěznou šňůru.

Na stejném galavečeru měl na hlavní kartě bojovat také Machmud Muradov. Pár dnů před soubojem neprošel testy na COVID-19, takže se střet s Kevinem Hollandem zrušil. „Udělal jsem veliký kus práce. Nevěnoval jsem se kvůli tomu rodině, dceři, byl jsem prostě na sto procent v tréninku, na kempech, makal jsem na maximum,“ řekl zklamaný Uzbek. Na zápas totiž čeká téměř rok. Od loňského prosince, kdy knokautoval Trevora Smithe, přišel kvůli zranění soupeřů nebo problémům spojeným s koronavirem už o třetí zápas.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud