Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Barák sestřelil Benevento dvěma trefami. Skórovali i Jankto, Ibrahimovic či Ronaldo

Dvojice českých reprezentantů pálila v 6. kole Serie A ostrými. Antonín Barák si dvěma zásahy otevřel gólový účet ve Veroně při vítězství 3:1 nad Beneventem. Jakub Jankto dal jedinou branku Sampdorie v derby s Janovem (1:1). Opět byl vidět Zlatan Ibrahimovic z AC Milán, který si připsal ve čtvrtém ligovém utkání v sezoně už sedmý gól a zařídil výhru 2:1 v Udine. Cristiano Ronaldo slavil jako střídající hráč dvakrát a přispěl k vítězství Juventusu na hřišti Spezie 4:1.

Antonín Barák se raduje z gólu v Serii A
zdroj: imago sportfotodienst

Pětadvacetiletý Barák se nejprve prosadil v 17. minutě, kdy z malého vápna poslal do sítě přízemní centr Mattii Zaccagniho, ve druhém poločase pak na vyrovnání hostů odpověděl střelou vnějším nártem do "šibenice".

Třetí gól domácího celku přidal v 77. minutě Darko Lazovič, to už soupeř hrál v oslabení. Verona má na kontě jen jednu porážku a tříbodový zisk ji posunul na sedmé místo. Benevento prohrálo potřetí za sebou a je čtrnácté.

Ibrahimovic opět řádil

AC Milán nastoupil k utkání tři dny po vítězství 3:0 nad Spartou v 2. kole základní skupiny Evropské ligy a na rozdíl od souboje s Pražany se tentokrát na výhru hodně nadřel. Favorita poslal v 18. minutě do vedení Kessie, jenž se prosadil po Ibrahimovicově přihrávce. Udine však zkraje druhé půle srovnalo poté, co De Paul s přehledem proměnil penaltu.

Hosté si pak těžko vytvářeli šance a spasil je až další povedený Ibrahimovicův kousek. V 83. minutě si devětatřicetiletý švédský kanonýr před brankářem našel vysoký odražený míč a střelou přes hlavu ho dostal do sítě. AC Milán napravil minulou domácí remízu 3:3 s AS Řím a z dosavadních šesti kol italské ligy popáté zvítězil.

"Stará dáma" otevřela proti nováčkovi ze Spezie skóre čtvrt hodiny po úvodním hvizdu, kdy se prosadil Álvaro Morata. Španělský útočník mohl po deseti minutách přidat i druhý gól, ale opět doplatil na ofsajd. Kvůli postavení mimo hru mu nebyly uznány tři branky ve středečním utkání Ligy mistrů s Barcelonou.

Spezia se proto dostala k vyrovnání, debutový gól v Serii A zaznamenal Tommaso Pobega. Za vyrovnaného stavu v 56. minutě přišel na hřiště Ronaldo a jeho přítomnost se ihned projevila. Pětatřicetiletý Portugalec po třech minutách skóroval z úniku za obranu. Druhou branku přidal v 76. minutě z penalty, mezitím se trefil i Adrien Rabiot.

"Cristiano je zpátky. To je to nejdůležitější. Na dlouhou dobu jsem byl odstaven, ačkoliv jsem neměl žádné příznaky a cítil se dobře," řekl Ronaldo.

Atalantu táhl Muriel, Inter zachránil Perišič

Devětadvacetiletý Kolumbijec Luis Muriel se na půdě Crotone nejprve v 26. minutě šikovně uvolnil na hranici vápna a přesně zakončil. Atalanta skórovala v 16. venkovním utkání v řadě, což je nejdelší série v klubové historii. O 12 minut později Muriel vstřelil čtvrtý gól v ligové sezoně, na hattrick už ale nezaútočil, do druhého poločasu ho na hrotu útoku vystřídal krajan Duván Zapata.

Domácí dokázali už jen snížit zásluhou Simyho a zůstali na dně tabulky. Dosud jediný bod získal nováček paradoxně v souboji s mistrovským Juventusem.

Inter Milán doma prohrával s Parmou po gólech Gervinha už dvougólovým rozdílem, nakonec ale remizoval 2:2. Bod "Nerazzurri" zařídil v druhé minutě nastavení Ivan Perišič. Inter nevyhrál potřetí z posledních čtyř zápasů, v tabulce je přesto dál na pohárových příčkách.

Duel o druhé místo vyhrálo Sassuolo, které spolu s AC Milán a Juventusem ještě neprohrálo. Tři body hostům v Neapoli vystřelil z penalty Manuel Locatelli, pojistku přidal v páté minutě nastaveného času premiérovým gólem v italské lize Francouz Maxime López. Zisk 14 bodů v úvodních šesti kolech znamená pro "Neroverdi" klubový rekord.

AS Řím porazil Fiorentinu 2:0 brankami Leonarda Spinazzoly a Pedra. Celek z metropole je neporažen od 1. kola, kdy prohrál ve Veroně.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:

Crotone - Bergamo 1:2 (40. Simy - 26. a 38. Muriel), Inter Milán - Parma 2:2 (64. Brozovič, 90.+2 Perišič - 46. a 62. Gervinho), Boloňa - Cagliari 3:2 (45. a 56. Barrow, 52. Soriano - 15. Joao Pedro, 47. Simeone), Udine - AC Milán 1:2 (48. De Paul z pen. - 18. Kessie, 83. Ibrahimovic), FC Turín - Lazio Řím 3:4 (19. Bremer, 24. Belotti z pen., 87. Lukič - 15. Pereira, 49. Milinkovič-Savič, 90.+5 Immobile, 90.+8 Caicedo), Spezia - Juventus Turín 1:4 (32. Pobega - 59. a 76. z pen. Ronaldo, 14. Morata, 67. Rabiot), AS Řím - Fiorentina 2:0 (12. Spinazzola, 70. Pedro), Neapol - Sassuolo 0:2 (58. Locatelli z pen., 90.+5 López), Sampdoria Janov - FC Janov 1:1 (23. Jankto - 28. Scamacca), Hellas Verona - Benevento 3:1 (17. a 63. Barák, 77. Lazovič - 56. Lapadula).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články