Hlavní obsah

Lipsko porazil jeho kmenový hráč, kouči RB nevadí, že nastoupil

Ačkoli Hannes Wolf rozhodl gólem o vítězství Mönchengladbachu nad Lipskem, z něhož v Borussii hostuje, nelituje trenér RB Julian Nagelsmann, že rakouský fotbalista neměl ve smlouvě klauzuli zakazující mu ve vzájemném duelu nastoupit. "Vím, že takové podmínky bývají. Nepovažuju to ale za správné," řekl kouč po sobotní porážce 0:1.

Foto: Uwe Kraft, Reuters

Hannes Wolf slaví gól za Mönchengladbach do sítě RB Lipsko. Jako první ho přiběhl obejmout Alassane Pléa.

Článek

Wolf přestoupil do Lipska loni ze sesterského Salcburku, ale i vinou zranění odehrál v minulé sezoně v německé lize jen pět zápasů. V létě jednadvacetiletý záložník odešel hostovat do Mönchengladbachu a v sobotu svým prvním bundesligovým gólem rozhodl o výhře nad svým skutečným zaměstnavatelem.

"To, že Hannes umí hrát fotbal, víme. Proto jsme ho také kupovali," poznamenal Nagelsmann. Praxe zakazující hostujícím hráčům nastupovat proti mateřskému celku se mu nelíbí. "Proč by neměl hrát proti bývalému mužstvu? Když má někdo takový strach, že mu jeho hráč způsobí porážku, tak ho přece nemá posílat na hostování, ale udržet si ho a nechat ho hrát," dodal kouč, jenž měl v minulé sezoně v kádru na hostování z Říma českého útočníka Patrika Schicka.

Foto: Uwe Kraft, Reuters

Alassane Pléa (vlevo) a autor gólu Hannes Wolf.

Po první porážce v ligové sezoně Lipsko v sobotu přišlo zásluhou svého kmenového hráče o vedení v tabulce. "Spadl mi kámen ze srdce. Na tenhle okamžik jsem čekal rok a půl. Takový zápas vám dodá sebevědomí," řekl Wolf, jenž neměl problém gól slavit. "Považuju se za hráče Gladbachu a doufám, že tu strávím více než rok," řekl rodák ze Štýrského Hradce. V Borussii ho trénuje jeho bývalý mládežnický kouč ze Salcburku Marco Rose, s nímž se v roce 2017 radovali ze senzačního vítězství v UEFA Youth League.

Reklama

Související témata: