Vrátí se liga? A kde je světlo na konci tmavého tunelu?

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Pořád si ještě musejí počkat. Fotbalisté Zlína zatím přišli tak jako ostatní kvůli protikoronavirovým opatřením vlády o tři ligová utkání. O tomto víkendu měli hrát v Karviné, o týden dříve doma proti Plzni, a předtím zase v Českých Budějovicích. Jak to bude či lépe řečeno může být dál?

„Štěstí přeje připraveným, trénujeme nadále intenzivně pětkrát v týdnu, některé bloky mají i tříhodinový průběh, jdeme nejdříve do síly pak do fotbalových věcí,“ hodnotí časy vynucené pauzy trenér Fastavu Bohumil Páník.

Zlínští mají v tabulce šest bodů, dvakrát vyhráli, čtyřikrát prohráli, žádná sláva, ale hrát tak jako všichni ostatní chtějí. I proto se připojili k výzvě mířící na vládu, aby se liga restartovala.

„Se zdravím v týmu je to v pohodě, tady problém nevidím,“ říká Páník.

Hráči jsou profesionálové, jejich snažení samozřejmě spěje k víkendům a k bodovým ziskům. Tedy k prémiím a finančním vylepšením. Kdo by pak nechtěl hrát.

„Jsme opravdu jediní v Evropě, kteří nehrají, teď už začali i v Izraeli, kde to dosud bylo zapovězeno,“ všímá si udivujícího faktu majitel klubu Zdeněk Červenka.

Podle jeho názoru by nebylo vůbec nic zvláštního, kdyby letos dostali vyhládlí fanoušci pod stromeček pořádnou porci vánočních zápasů.

„Všude máme vyhřívané trávníky, problém by to až na případ mimořádných klimatických událostí být neměl, ale divácká kulisa by asi bůhvíjaká nebyla,“ zamýšlí se.

Nejvyšší soutěž čeká na požehnání z vládních míst a převládá mírný optimismus. Pokud by se nenaplnil, nastaly by kumulující se problémy s termíny.

„Nezapomínejme, že se blíží další reprezentační přestávka, příští rok by se vedle ligových soutěží mělo odehrát odložené EURO a za jeden kalendářní rok i kompletní kvalifikace na mistrovství světa v Kataru,“ upozorňuje šéf zlínského fotbalu a podnikatel s tím, že se dá čekat ekonomická recese, která nepochybně zasáhne i do profesionálního fotbalu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x