I na hřbitově jsou povinná hygienická opatření, připomínají v Kloboukách

Foto: MěÚ Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Vzpomínka na zesnulé letos bude mít ve Valašských Kloboukách jinou podobu. Jakou, o tom informovala server Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Kvůli nepříznivé epidemické situaci a mimořádným opatřením se tradiční vzpomínkový obřad ruší, připraveno je však každoroční tablo s fotografiemi zesnulých spoluobčanů. Při návštěvě hřbitova je nutné pamatovat na hygienická opatření, především minimalizovat setkávání s ostatními, dodržovat bezpečné rozestupy a vždy používat roušky. Vhodné je také předejít zvýšené koncentraci návštěvníků a uskutečnit cestu na hřbitov v předstihu před dnem Památky zesnulých, který připadá na pondělí 2. listopadu.

„Po celé dušičkové období bude ve smuteční síni za sklem umístěné tablo s fotografiemi občanů, kteří za uplynulý rok odešli z našich řad. Při individuální návštěvě hřbitova si tak lidé budou moci své blízké a také další spoluobčany v tichosti připomenout,“ uvedla Soňa Kovaříková, vedoucí klobouckého odboru matriky a evidence obyvatel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x