Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Rubljov zastavil Sonega. Millman se konečně dočkal, Mannarino ve finále padl už podeváté

Překvapení skončilo. Italský kvalifikant Lorenzo Sonego, který postoupil až do finále turnaje ve Vídni, ve finále podlehl ruskému favoritovi Andreji Rubljevovi 4:6, 4:6. Rus tak získal pátý titul v sezoně, což nikdo jiný nedokázal, a poprvé se kvalifikoval na Turnaj mistrů. V kazašském Nur-Sultanu triumfoval australský tenista John Millman. Ten ve finále porazil Adriana Mannarina z Francie 7:5, 6:1 a ve 31 letech se dočkal prvního titulu na okruhu ATP.

John Millman
zdroj: ČTK/DPA autor: Jonas Güttler

Rubljov zažívá skvělé období. Z posledních dvaceti zápasů prohrál pouze jediný, ve čtvrtfinále Roland Garros s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, a během tohoto období získal tituly v Hamburku, Petrohradu a nyní ve Vídni. V lednu před koronavirovou pauzou triumfoval v Dauhá a Adelaide.

Pátým letošním turnajovým prvenstvím Rubljov překonal světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska, jenž v rakouské metropoli nečekaně vypadl ve čtvrtfinále se Sonegem. Zároveň první ruský vítěz vídeňského turnaje vyrovnal Djokovičovu bilanci 39 vyhraných zápasů v sezoně. K titulu Rubljov dokráčel bez ztráty podání během celého týdne.

"Je to pro mě speciální turnaj, protože moje babička byla Rakušanka, takže mám rakouskou krev. Opravdu si tohoto titulu moc vážím," řekl Rubljov poté, co získal trofej a šek na 105 240 eur (2,87 milionu korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Turnaj ve Vídni ovládl Rubljov

Pětadvacetiletý Sonego zůstal těsně pod vrcholem na turnaji, do něhož se původně ani nekvalifikoval. Turínský rodák se dostal do hlavní soutěže až jako lucky loser po odhlášení Diega Schwartzmana.

O posledním účastníkovi Turnaje mistrů se rozhodne příští týden na Masters v Paříži.

Millman se konečně dočkal

Millman byl v Nur-Sultanu nasazený jako čtyřka a ve finále porazil třetího nasazeného Mannarina. Australan v předchozích dvou zápasech musel obracet vývoj zápasu, když prohrál první set a ve čtvrtfinále dokonce ustál dva mečboly soupeře. V neděli ale odvrátil všech šest brejkbolů a za hodinu a tři čtvrtě získal premiérový titul. V minulých dvou letech neuspěl ve finále v Budapešti a Tokiu.

Dvaatřicetiletý Mannarino až do finále na Astana Open neztratil ani set, ale v neděli potvrdil, že mívá na turnajích problém udělat poslední krok. Z deseti finálových duelů tam prohrál devátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Millman v 31 letech získal premiérový titul na okruhu ATP

Výsledky turnaje ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 1 550 950 eur)

Dvouhra - finále: Rubljov (5-Rus.) - Sonego (It.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - finále: Kubot, Melo (3-Pol./Braz.) - J. Murray, Skupski (Brit.) 7:6 (7:5), 7:5.

Turnaj mužů v Nur-Sultanu (tvrdý povrch, dotace 337 000 dolarů):

Dvouhra - finále: Millman (4-Austr.) - Mannarino (3-Fr.) 7:5, 6:1.

Čtyřhra - finále: Gille, Vliegen (1-Belg.) - Purcell, Saville (2-Austr.) 7:5, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články