Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Blesk tlapky mají svou poradnu. Ptejte se odborníků na zdraví čtyřnohých parťáků i jejich práva

Autor: red - 
2. listopadu 2020
05:40

Projekt Blesk tlapky, jehož cílem je boj s tyrany zvířat a množiteli, má na webových stránkách blesk.cz/tlapky i bezplatnou poradnu. Jejím prostřednictvím se lze ptát odborníků na zdraví, léčbu nebo výživu zvířat, pokládat je ale možné i dotazy týkající se zákonů a legislativy. Její výhodou je, že v době epidemie a s tím souvisejícím omezením pohybu je možné ji využít kdykoli, z pohodlí domova.

V týmu odborníků připravených odpovídat na dotazy čtenářů Blesk tlapek je europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09), který je vášnivý pejskař a také neúnavný bojovník za práva zvířat. Byl mimo jiné předkladatelem novely trestního zákoníku, která vstoupila v platnost letos v červnu a která už začíná dopadat na nelegální množírny. Dosud se ho čtenáři ptali právě na tuto novelu, na zpřísňování trestů pro tyrany a množitele a na omezování vystupování zvířat v cirkusech.

Jiří Pospíšil (TOP 09) Jiří Pospíšil (TOP 09) | Blesk:FOTO CNC / ALEXANDR MALACHOVSKÝ

Zákon a legislativa

Otázky týkající se práva a legislativy je možné pokládat také Robertovi Plickovi, zakladateli advokátní kanceláře Plicka & Partners, který se specializuje mimo jiné i na oblast ochrany zvířat a životního prostředí. Finančně i právními službami podporuje zdarma neziskové a dobročinné organizace. V Blesk tlapkové poradně dosud radil například jak reklamovat nemocné štěně zakoupené v chovatelské stanici či jak postupovat v případě podezření na týrání zvířat.

Reportérka Blesk tlapek Kateřina Lang s právníkem Robertem Plickou Reportérka Blesk tlapek Kateřina Lang s právníkem Robertem Plickou | Blesk tlapky

Poradí se zdravím

Na dotazy týkající se zdraví zvířat jsou připraveni odpovídat dva špičkoví veterinární lékaři, a to MVDr. Radek Protiva, který je majitel a vedoucí lékař veterinární kliniky RPVET, a MVDr. Marek Galbinec z veterinární kliniky VetHope.

Psí masáže

Tým odborníků Blesk tlapek doplňuje ještě fyzioterapeutka Kateřina Boháčová, která je připravena odpovídat na dotazy týkající se rekondičních masáží psů, ošetření spoušťových bodů u psa, manuálních terapií psů podle principů Dornovy metody a využití aromaterapie či kinesiotapingu u zvířat.

Kateřina Boháčová, psí fyzioterapeutka Kateřina Boháčová, psí fyzioterapeutka | Blesk tlapky

Kam psát?

Otázky lze psát každému z nich do formuláře na webových stránkách blesk.cz/tlapky. Tam se pak zhruba do týdne objeví i jejich odpověď.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi