Vzpomínka na věrné zemřelé - očekávané události 2. listopadu 2020

2. listopadu 2020 Události Autor: Filip Breindl

Přinášíme výběr událostí očekávaných v pondělí 2. listopadu 2020.

Papež František bude dnes sloužit mši svatou za všechny věrné zemřelé na vatikánském hřbitově Campo Santo Teutonico. Bohoslužba bude soukromá bez účasti věřících.

Formou videokonference se sejde česká vláda. Zabývat se bude například poslaneckým návrhem na vydání zákona o státní pomoci při mimořádných opatřeních kvůli koronaviru.

V Německu začíná celostátní karanténa, která bude platit do konce měsíce: budou uzavřené hospody, bary, restaurace, divadla či kina, otevřené naopak zůstanou školy, školky nebo obchody.

Na základních a středních školách ve Francii  dnes budou držet minutu ticha za učitele Samuela Patyho nedávno zavražděného islamistou.

V den vzpomínky na zemřelé bude mimo jiné v 18 hodin sloužit bohoslužbu plzeňský Tomáš Holub. Bohoslužba bude streamována na sociálních sítích a na diecézním webu.

Svíčka za nenarozené děti - to je výzva slovenského Fóra života. Finančním darem je tak možné virtuálně zapálit svíčku.

Ustavující zasedání zastupitelstva Královéhradeckého kraje zvolí vedení regionu. Hejtmanem by se měl stát Martin Červíček z ODS.

Funkci velitele armádních vzdušných sil převezme Petr Mikulenka.

Dnes začíná Týden rané péče. Potrvá do pátku a připomíná 30 let existence této služby rodinám v Česku.

Akademie věd zahajuje letošní ročník Týdne vědy a techniky. Kvůli epidemii se koná pouze online.

Jihočeské Centrum pomoci Paměti národa pořádá na Zátkově nábřeží v Českých Budějovicích výstavu ke Dni válečných veteránů, která poskytne několik zajímavých příběhů legionářů, veteránů II. světové války a bojovníků za svobodu.

Sportovní arbitrážní soud ve Švýcarsku projednává odvolání Ruska proti čtyřletému zákazu účasti na vrcholných sportovních akcích kvůli organizovanému dopování.

NyníZprávy ČRo Plus
Píseň: Jen se rozhodnout (2017); Interpret: Večery v jednom; Album: Večery v jednom: Maják
08:10Ranní proud
09:00GenZ
09:46Písně
10:00Zprávy ČRo Plus
10:05Dopolední proud
10:15Uši k duši (Rádio 7)

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony