Hlavní obsah

Policista, který zfackoval opilce na zastávce, je stále ve službě

Praha

Policista, který uhodil v Praze opilého muže bez roušky, je stále ve službě. Vedení policie vyčká na vyšetření případu. Muž dostal od policisty v sobotu dvě facky, incident natočil na mobil svědek, který video následně zveřejnil na sociální síti.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K případu nemáme žádné nové informace. Probíhá prošetřování incidentu. Policista je stále ve službě, dokud nebude případ řádně vyšetřen,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Prověřování případu bude trvat v řádu týdnů. Zabývá se jím odbor vnitřní kontroly pražské policie, který následně může navrhnout, aby policista byl uznán vinným z kázeňského přestupku. Případ však také může předat k vyšetření Generální inspekci bezpečnostních sborů, což se ovšem zatím nestalo.

Incident se odehrál v sobotu dopoledne na autobusové zastávce K Žižkovu, kam dorazila policie po oznámení, že se na místě má pohybovat agresivní muž, který měl rozbít lahví sklo projíždějícího auta. Policista bez roušky později usadil podezřelého muže, který rovněž neměl nasazenou roušku, na lavičku a vlepil mu facku.

Pražský policista bez roušky zfackoval muže na zastávce, Hamáček se omlouvá

Domácí

Na sestříhaném videu je vidět, že po chvíli k incidentu dorazila druhá hlídka. Na místě tak bylo nejméně šest policistů. Podezřelý muž si dle videa zřejmě odmítal nasadit roušku, za což si vykoledoval další facku. V tu chvíli již měl policista svoji roušku na obličeji. Policisté na místě zjistili, že 54letý muž byl pod vlivem alkoholu, naměřili mu více než dvě promile alkoholu v dechu.

Za policistu se následně omluvil ministr vnitra Jan Hamáček i ředitel pražské policie Tomáš Lerch. „Osobně jsem ze záběrů fyzického ataku ze strany policisty velmi znepokojen. S případem jsem obeznámen, a přestože vím, co uvedenému předcházelo, považuji jednání policisty, který prováděl zákrok navíc bez roušky, za nepřijatelné. V této souvislosti jsem již inicioval důkladné prověření celého případu a zasahující policista se bude ze svého postupu zodpovídat. Veřejnosti se za selhání policisty omlouvám,” sdělil Lerch.

Reklama

Výběr článků

Načítám