Litoměřický městský úřad patří mezi tři nejlepší v republice
Ilustrační foto
Zajímavosti

Litoměřice - Mezi nejvýše hodnocené městské úřady a magistráty v České republice již delší čas patří Městský úřad v Litoměřicích.

Po loňském prvenství se letos v anketě Ministerstva vnitra „Přívětivý úřad“ ocitl v konkurenci 142 přihlášených úřadů obcí s rozšířenou působností a městských částí Prahy na třetím místě, a to za Prostějovem a Kolínem. Do finále Litoměřice postupovaly v rámci Ústeckého kraje stejně jako loni z prvního místa.

"Je to obrovský úspěch. Svědčí o tom, že je úřad systematicky rozvíjen a hledá inovativní způsoby, jak být otevřený a vstřícný veřejnosti. Jde o zásluhu celého týmu lidí, jejichž práce si vážím a děkuji za ni,“ komentoval výsledek soutěže starosta Ladislav Chlupáč.

Ministerstvo vnitra se při hodnocení zabývá řadou oblastí. Sleduje stav služeb v elektronizaci, komunikaci, transparentnosti, participaci, úroveň klientského servisu, společenskou odpovědnost apod. „K soutěži je vydávána také sbírka dobré praxe nadstandardních služeb úřadů, v níž bývají Litoměřice zmiňovány pravidelně a několikrát,“ neskrývá radost z výsledku tajemník litoměřického městského úřad Milan Čigáš.

„Magistrát města Prostějova má jednu z nejdelších otevíracích dob mezi srovnatelnými úřady. Město Kolín dlouhodobě zavádí technologie vedoucí k SMART City. Vedle mobilní aplikace úřadu nebo systému chytrého parkování také pracují na elektronizaci a automatizaci interních procesů úřadu nebo na odpovědném energetickém managementu veřejných budov. Loňský vítěz, letos bronzové město Litoměřice, vedle svého kvalitního standardu služeb letos upoutalo také pobočkou matriky přímo v nemocnici nebo nově zpracovaným jednotným grafickým vizuálem města,“ stojí mj. v tiskové zprávě organizátora soutěže.

Soutěž Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností pořádalo Ministerstvo vnitra již popáté. Jejím prostřednictvím propaguje moderní a kvalitní služby městských úřadů.

Ministerstvo vnitra v posledních letech v případě MěÚ Litoměřice ocenilo zejména:

  • 2020 Litoměřice: Detašované pracoviště matriky v nemocnici
  • 2020 Litoměřice: Jednotný vizuální styl města
  • 2019 Litoměřice: Mobilní aplikace k sociálním službám
  • 2019 Litoměřice: Zdravý městský úřad
  • 2018 Litoměřice: Dobrovolnické aktivity zaměstnanců městského úřadu
  • 2018 Litoměřice: Interaktivní výroční zpráva města
  • 2017 Litoměřice: Bezplatná právní poradna pro obyvatele města a okolí
  • 2017 Litoměřice: Czech POINT v budově nemocnice
  • 2017 Litoměřice: Prorodinný den na úřadu
  • 2016 Litoměřice: Potřebuji vyřídit – Návody na řešení Vašich životních situací

Pro Litoměřice jde tak o další významné ocenění. Na konci září byly vyhlášeny z hlediska podnikatelského potenciálu nejlepším městem pro byznys v Ústeckém kraji. Stalo se tak na základě srovnávacího výzkumu Město pro byznys 2019.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru