Máte doma anděla? Namalujte ho a třeba vyhrajete
Jeden z vítězných obrázků loňské soutěže. Foto: archiv salesiánů
Teplice

Teplice – Salesiánské středisko Štěpána Trochty v Teplicích vyhlašuje devátý ročník výtvarné soutěže Namaluj svého anděla. Pro rodiče to může být jedna z možností, jak s dětmi smysluplně využít čas, který tráví doma. Dokonce se mohou do soutěže sami aktivně zapojit. Soutěž není podmíněná místem bydliště a téma letošního ročníku zní: Náš domácí anděl.

„Do prvního ročníku, který byl vyhlášený už v roce 2012, dorazilo 105 obrázků. Do loňského ročníku s tématem Anděl cestovatel to už bylo 705 obrázků a výtvarných děl z 64 škol a zařízení pro děti z celé republiky,“ informovala Hana Machová z teplického střediska salesiánů. „Některá zařízení pořádají svá oblastní kola a do soutěže posílají jen vybrané obrázky. I tak se každý rok počet účastníků soutěže zvyšuje. Máme z toho radost, ale současně je stále těžší vybrat vítěze.“

Podle Hany Machové je už několik let partnerem soutěže firma Simply-T Jaroslava Tůmy, která zajišťuje pro výherce kvalitní výtvarné potřeby a ceny daruje i letos. „Na tento týden jsme měli naplánovanou vernisáž vítězných obrázků z předešlého 8. ročníku v teplickém domu kultury,“ uvádí k soutěži Machová. „Výstava se z pochopitelných důvodů nekoná. Počítáme s ní ale v náhradním termínu.“

Soutěž je vyhlášená ve třech kategoriích. Pro děti předškolního věku, druhá je pro žáky 1. stupně základních škol a třetí pro žáky druhého stupně ZŠ, ale i pro studenty a dospělé. Do soutěže mohou zájemci posílat obrázky ve formátu A3 nebo A4, výrobky z textilu, keramiky a dalších materiálů. Každý obrázek nebo výrobek musí být řádně označený. Buď z rubu výkresu, nebo zavěšenou cedulkou. V označení musí být uvedené jméno autora, soutěžní kategorie, škola, město a chybět nesmí ani telefon nebo e-mail.

V loňském ročníku si ceny odnesli Kryštof Kořínek (MŠ Cibuláček, Dubí), Vilemína Veselá (91. MŠ Plzeň), Václav Krtek (MŠ Hrdlovská, Osek), Veronika Krognerová (MŠ Lipová u Šluknova), kolektiv dětí (MŠ Jugoslávská, Teplice), Sára Šebek (ZŠ Husova, Podbořany), Výtvarka DDM Žatec, Karolína Zímová (ZŠ J. Pešaty, Duchcov), Nela Chalupná (ZUŠ Březnice), Vítek Socha a Martin Doležal (Gymnázium Česká Kamenice), Ernest Kica (ZŠ praktická, Dlažkovice), žáci ZŠ A MŠ Staré Křečany, Andrea Kubicová (ZŠ Rabasova, Ústí nad Labem), Hana Hedvíková (Gymnázium Varnsdorf), Amálie Konstance Dvořáková (ZŠ s RVMPP Teplice, Buzulucká) a Tereza Weberová (ZŠ s RVMPP Teplice, Buzulucká).

Obrázky a ostatní práce mohou zájemci posílat nejpozději do 15. ledna 2021 na adresu organizátora soutěže: Salesiánské středisko Štěpána Trochty, Rovná 277, 415 01 Teplice. Kontakt na zástupce pořadatele je: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 603 515 077.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru