Hlavní obsah

Zemřel 26letý učitel, který zřejmě jako první Brit prodělal covid-19

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Jeho popis průběhu závažnější formy nemoci covid-19 na počátku března oblétl celý svět. Connor Reed pracoval jako učitel ve Wu-chanu, odkud se pandemie nového koronaviru šířila do celého světa. V neděli 25. října byl nalezen mrtvý ve svém pokoji na Bangorské univerzitě ve Walesu. Policie označila jeho úmrtí za „tragickou událost“ a vyloučila cizí zavinění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Smrt mladého muže, který se na velšskou univerzitu vrátil studovat, potvrdila policie Severního Walesu.

„Krátce po desáté hodině večerní 25. října byla policie přivolána záchrannou službou do studentského pokoje na kolejích Bangorské univerzity. Bohužel navzdory snahám jeho přátel i záchranářů byl 26letý student na místě prohlášen za mrtvého,“ stojí v policejním prohlášení.

Přesnou příčinu smrti policie neuvedla, hovoří pouze o „tragické události“.

Smrt Connora Reeda potvrdila i jeho matka Hayley Reedová, jež žije v Austrálii. Ta nepřímo podpořila spekulace o sebevraždě, když v rozhovoru pro deník Sun prohlásila, že její syn psychicky trpěl, když musel o samotě strávit desítky týdnů během lockdownu.

„Za posledního půl roku si hodně vytrpěl, když v Číně chytil covid a následně žil 20 týdnů ve velmi přísném lockdownu,“ uvedla Hayley Reedová s tím, že její syn musel vydržet 16 týdnů lockdownu v Číně, následně dva týdny karantény v Austrálii, kam přijel za rodinou, a pak tři týdny ve Velké Británii, kam se vrátil studovat.

„Kvůli koronavirovým restrikcím se nebudeme moci zúčastnit jeho pohřbu v Británii, tudíž se postaráme, abychom tady doma v Austrálii všichni oslavili jeho život,“ dodala matka.

Brit nakažený koronavirem: Byla to nejhorší nemoc, jakou jsem kdy prodělal

Koronavirus

Deník Sun rovněž připomněl, že jde už o deváté úmrtí studenta poté, co se univerzity v Británii minulý měsíc dočasně vrátily do běžného provozu.

Nemoc léčil whisky a medem

Connor Reed se koronavirem nakazil už loni na konci listopadu. „Jsem živoucím důkazem, že můžete přežít koronavirus,“ napsal o několik měsíců později, když se svěřoval s tím, jak u něj nemoc probíhala.

„Nebral jsem žádné léky, jen jsem pil horké nápoje z whisky a medu. To mi opravdu ulevilo od bolesti v krku,“ uvedl Connor. Dodal ale, že to byla ta nejhorší nemoc, kterou kdy prodělal. Měl zimnici, potil se, bolely ho klouby a kosti, pálily oči a trpěl silným kašlem.

„Nemocnice mi oznámila, že jsem byl infikován novým typem koronaviru. Měl bych být rád, nyní už tuto nákazu nemohu chytit, jsem imunní. Když opustím byt, musím ale nosit roušku jako všichni ostatní, jinak riskuji zatčení,“ popsal Connor. Nemoc porazit dokázal, s psychickými následky se už vypořádat nedovedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám