Hlavní obsah
Článek

Není potřeba se v nouzovém stavu vymlouvat na zavřené posilovny. Kdo chce, může si zacvičit v domácím prostředí nebo venku, pokud to podzimní počasí dovolí.

Super.cz pro vás ve spolupráci s profesionálním trenérem připravil návod, jak si dát do těla i v domácí karanténě. „Ke cvičení nepotřebujete špičkově vybavená fitcentra, nadupané posilovny. Úžasný a funkční odporový trénink jde udělat i bez činek a strojů. Naše vlastní tělo nám k tomu umí výborně posloužit," láká ke cvičení s vlastní vahou sympatický Martin Košťál.

„V dnešní karanténní době, kdy je nemožné se dostat do posilovny nebo je složité se dostat na hřiště, může vám posilování s vlastní vahou poskytnout rychlý trénink i doma,“ říká trenér, který trénoval hollywoodské hvězdy, jako je herečka Daryl Hannah a herci Cliff Curtis či Tom Hardy.

„Další výhodou těchto tréninků je bezpečnost. Existuje zde velmi malé riziko zranění ve srovnání s používáním činek. Nikdy ale nemizí! To ovšem neznamená, že můžete bezpečně vynechat zahřátí. Cvičení s vlastní hmotností lze také snadno kombinovat do kruhového tréninku. Nepotřebujete činky, stroje, stačí vám tělo,“ dodává Košťál, který v Česku trénoval s hokejisty Patrikem Eliášem, Romanem Hamrlíkem, Martinem Havlátem, závodníkem Janem Charouzem či olympijskou vítězkou ve veslování Miroslavou Knapkovou.

A co je při cvičení nejdůležitější? „Ve všem, v každém sportu používejte hlavu a rozum! Ať to cvičí,“ říká sympatický trenér.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám