V Domově pro seniory budou vypomáhat studenti zdravotnické školy

Archiv

MM F-M, Bc. Jana Matějíková

2. 11. 2020

„Dostáváme se do personálních problémů. Máme 19 pozitivních zaměstnanců na Covid-19, další zhruba desítku zaměstnanců máme na standardní nemocenské bez spojitosti s koronavirem. To silně ovlivnilo plánování směn, které máme zajištěny zhruba do konce tohoto týdne. Proto jsme požádali kraj o pomoc. Máme přislíbených 8 pracovníků do přímé obslužné péče. V úterý by měli být zaškoleni a nastoupit na výpomoc,“ řekl ředitel domova Petr Kuchta.

Všichni pozitivní zaměstnanci jsou v pracovní neschopnosti. Do práce by se měli začít vracet 10 dnů od pozitivního testu. Nejdříve to bude 5. listopadu. Do té doby má domov směny zajištěny.

Klienti Domova pro seniory na ulici 28. října v Místku budou ode dneška (2. listopadu) testováni na koronavirus. „Pro všechny případy máme v zařízení vyčleněny Covid zóny, aby u případně pozitivně testovaných mohla být zahájena karanténa,“ dodal ředitel Kuchta s tím, že klientům jsou stále k dispozici možnosti bezkontaktních spojení s jejich blízkými, včetně možnosti využití setkávací místnosti.