Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Věznění v klecích a výkalech. Policie rozprášila množírnu, 70 psů skončilo v útulku

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
2. listopadu 2020
16:15

Místnosti plné psů, někteří na volno, jiní v klecích, všude výkaly a silný zápach. Tak to vypadlo v množírně na Královéhradecku, kterou v těchto dnech rozprášili veterináři spolu s policisty.

Majitelé zvířata množili v rodinném domě v naprosto nevhodných podmínkách. „Na místě jsme nalezli velké množství psů, kteří byli chováni v několika místnostech buď volně, nebo v klecích. Čivavy, stafordi a buldočci se pohybovali ve svých výkalech a všude se šířil nesmírný zápach,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Takto to v množírně vypadalo Takto to v množírně vypadalo | PČR

Plný útulek

Úředníci proto rozhodli o odebrání více než sedmi desítek psů a jejich umístění do náhradní péče. Všichni skončili v královéhradeckém útulku, který teď praská ve švech. Jedna fena už v útulku porodila, další feny jsou nakryté.

Domovní prohlídka

O provozovatele tohoto ohavného byznusu se už zajímají policisté. „Se souhlasem státního zástupce jsme v domě provedli domovní prohlídku, při které jsme zajišťovali potřebné podklady pro případné trestní řízení,“ uvedla policejní mluvčí. „V současné chvíli čekáme na závěry odborného vyjádření veteriny, na jehož základě se rozhodne, zda se majitelé dopustili nějakého trestného činu,“ dodala.

Zobrazit celou diskusi