2. listopadu 2020 • 16:50

Magazín Coach: Hirscher i já jsme byli šelmy z donucení, ohlíží se Strachová

Autor: mag
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pod rodným příjmením Záhrobská vyjezdila pro Česko čtyři fantastické medaile ve slalomu včetně titulu mistryně světa. Po ukončení úžasné lyžařské kariéry však Šárka Strachová přeladila na ještě veselejší notu, s čímž souvisel i bolestivý rozchod s otcem Petrem. O něm a dalších bodech zlomu vypráví otevřeně v rozhovoru pro listopadový magazín COACH, který najdete jako přílohu jedině v úterním deníku Sport.



Aby se probila na sportovní vrchol a porazila v alpském lyžování veškerou konkurenci, která má většinou velehory přímo před nosem a těží z dalších nesrovnatelně lepších podmínek, musela Šárka Strachová potlačit i vlastní přirozenost.

„Obecně ve vrcholovém sportu musí převážit určitě mužská energie. Je to hodně o soutěživosti, dravosti. Já jsem tyto vlastnosti přirozeně neměla, musela jsem se k nim nutit a myslím si, že mi to bralo energii. Být taková ta šelma, nekoukat nalevo, napravo. Nebylo mi to přirozené,“ přiznává světová šampionka z roku 2007 v rozhovoru pro COACH.

„Myslím si, že jsem byla na individuální sport příliš jemná a musela jsem se do toho nastavení nutit. Třeba vím, že i Marcel Hirscher, kterého když jsem potkala na trénincích nebo ho mohla sledovat na závodech, tak on opravdu - a proto byl tak dobrý - nekoukal nalevo, napravo a šel si tvrdě za svým, sobecky. Ale pak jsem s ním slyšela rozhovor, že to vůbec není jeho přirozenost a že je z toho už unavený, neustále se stavět do této polohy. A myslím si, že proto překvapivě brzy skončil.“

Magazín Coach: Hirscher i já jsme byli šelmy z donucení, ohlíží se Strachová
Video se připravuje ...

Co také najdete v listopadovém magazínu Coach

Rozhovor: Šárka Strachová

Téma: Z fotbalu je jiný sport

Hlas sportovce: Ondřej Kaše / hokej

Anketa: 3 nejdůležitější vlastnosti mladého talentu

Hlas trenéra: Jaroslaw Kolodziejczyk / stolní tenis

Okénko z NHL: Rozvoj hokejového myšlení

Reflexe: Mosty z minulosti do budoucnosti

Dialog: O bolesti ve sportu s psychologem Milanem Studničkou

Po ukončení úžasné lyžařské kariéry však Šárka Strachová přeladila na ještě veselejší notu, s čímž souvisel i bolestivý rozchod s otcem Petrem. O něm a dalších bodech zlomu vypráví otevřeně v rozhovoru pro listopadový magazín COACH, který najdete jako přílohu jedině v úterním deníku Sport. Po ukončení úžasné lyžařské kariéry však Šárka Strachová přeladila na ještě veselejší notu, s čímž souvisel i bolestivý rozchod s otcem Petrem. O něm a dalších bodech zlomu vypráví otevřeně v rozhovoru pro listopadový magazín COACH, který najdete jako přílohu jedině v úterním deníku Sport.Foto Coach

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud