Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zvažte umisťování dětí do školek, vyzývají města. Koronavirus uzavřel několik zařízení v kraji

Vedení Českého Krumlova vyzývá rodiče, aby zvážili umísťování svých dětí do mateřských škol ve městě. Menší počet dětí ve třídách znamená podle starosty Dalibora Cardy menší pravděpodobnost uzavření mateřských škol z důvodu onemocnění dětí nebo zaměstnanců koronavirem.

„Předesílali jsme, že necháme mateřské školy otevřené, pokud to situace dovolí, ale jak jistě víte, kvůli covidu jsme museli uzavřít už jednu mateřskou školu. Abychom dalších šest školek mohli udržet v provozu, je nutné, abyste pečlivě zvážili možnost absence vašeho dítěte ve školce,“ vyzývá v aktuální zprávě starosta Dalibor Carda a apeluje na rodiče.

ANKETA: Vláda podle průzkumu nedokáže obhájit kroky proti šíření covidu. Jak to vidí čtenáři?

Vláda podle zhruba dvou třetin Čechů nedokáže jasně obhájit své kroky proti šíření nemoci covid-19. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM/MARK pro Českou televizi. Se čtvrteční výměnou ministra zdravotnictví ale většina lidí souhlasí.

Za včerejšek zaznamenali hygienici na jihu Čech 810 nově potvrzených případů nákazy koronavirem. Celkový počet diagnostikovaných s covidem se tak k nedělní osmnácté hodině v regionu zvýšil na 18 679. Vyléčených je nyní v jižních Čechách 5 802 a aktuálně pozitivních 12 764 osob. Od března zde v souvislosti s koronavirem zemřelo celkem 113 lidí.

„Pokud můžete omluvit své dítě z pravidelné docházky, velmi nám tím pomůžete udržet školky v provozu. Menší počet dětí ve třídách znamená menší pravděpodobnost uzavření mateřských škol z důvodu onemocnění dětí nebo zaměstnanců. Snížíme tím riziko nákazy, pokud budou ve školkách jen ty děti, jejichž rodiče nemají jinou možnost jejich zaopatření,“ dodává starosta.

Některá další jihočeská města musela v posledních dnech kvůli koronaviru uzavřít mateřské školy. I přes omezení provozu však zůstává dost míst pro děti. Například v Českých Budějovicích bylo minulý týden mimo provoz osm ze 16 mateřských škol.

„Situace je nepříznivá, náročná a přináší mnoha rodinám starosti, přesto si dovolím požádat, aby rodiče zvážili potřebu umisťování svých dětí do školek, pokud to nutně nepotřebují pro výkon své profese či z jiných naléhavých důvodů,“ uvedl minulý týden náměstek českobudějovického primátora Viktor Vojtko (STAN). Dodal, že i v současnou chvíli je kapacita míst zatím dostačující.

Uzavřené školy hlásí také další okresy. Nejpříznivější situace je zatím v Jindřichově Hradci. Město zřizuje osm mateřských škol a žádná momentálně není mimo provoz.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražská Drbna

Štítky koronavirus, opatření, Český Krumlov, České Budějovice, Carda, Vojtko, školka, COVID-19, mateřská škola, Česko, Viktor Vojtko, Starostové a nezávislí, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvažte umisťování dětí do školek, vyzývají města. Koronavirus uzavřel několik zařízení v kraji  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.