Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Kotleba tvrdil, že koronavirus neexistuje. Teď se sám nakazil a má nemoc COVID-19

28. října 2020
Čtení na 1 minutu

Lídr slovenské krajní pravice Marian Kotleba byl pozitivně testován na koronavirus. Dosud pandemii zlehčoval a šířil mezi svými příznivci dezinformace a konspirace v podobě různých videí. Na Slovensku je znám svým postojem k pandemii a k nošení roušek, které zásadně nosí pod nosem. Kotleba tvrdí, že se nakazil na soudu, který ho minulý týden odsoudil k více jak čtyř letům.

„Přátelé, takže jsem byl včera na testu a dnes přišel výsledek. Pozitivní! Co to znamená? Určitě jsme se všichni nakazili na tom gestapáckém soudě v pondělí 12. října. Nikdo z nás před soudem nemocný nebyl. A po soudu advokáti i kolegové poslanci i já,“ napsal Kotleba ve čtvrtek dopoledne na svůj Facebook.

Rozepsal se také o tom, že předsedkyni soudu obvinil z obecného ohrožení, protože jí marně upozorňoval, že mu stoupá tělesná teplota. Nákaza mu však při posledním přelíčení v kauze šeků s extremistickou symbolikou nebránila v tom, aby svou závěrečnou řeč natáhl na bezmála osm hodin.

Od soudu nakonec odešel s trestem čtyř let a čtyř měsíců vězení. Rozsudek je však nepravomocný, lídr ĽSNS se tak stále pohyboval na svobodě a nakazil poslance i další zaměstnance Národní rady, na což také na sociální síti upozornil.

Na informaci pohotově zareagoval i premiér Igor Matovič. „Jak může být Kotleba pozitivní, když říká, že COVID neexistuje,“ žertoval Matovič pro HNonline.sk a dodal, že poprvé nabral odvahu udělat tiskovou konferenci s Kotlebou a "nějaká chřipečka" jim to pokazí.

Předseda Národní rady Boris Kollár kvůli Kotlebově pozitivnímu testu přerušil schůzi parlamentu, a to až do úterý 3. listopadu do 9 hodin. Poslanci a zaměstnanci sněmovny se také nechali otestovat antigenními testy v Nemocnici sv. Michala v Bratislavě. Kotleba tak spolu s dalšími poslanci z ĽSNS zůstává v povinné karanténě.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon