Složení české o-reprezentace na rok 2021

2.11.2020 Jan Šedivý

Složení české o-reprezentace na rok 2021

Realizační tým české o-reprezentace (trenéři Jan Šedivý, Jan Procházka, Jaroslav Kačmarčík a Daniel Hájek) zveřejnil složení reprezentace na rok 2021.

SLOŽENÍ REPREZENTAČNÍHO DRUŽSTVA DOSPĚLÝCH PRO SEZÓNU 2021

Co si realizační tým slibuje od jednotlivých týmů?
V příštím roce by se měla reprezentace opírat zejména o elitní tým, na který jsou kladené nejvyšší nároky, jak z pohledu výsledků, tak z pohledu přístupu. Na druhou stranu si členové elitního týmu přijdou na zajímavé finanční ohodnocení.

A tým neboli tým opor jsou běžci, na které by mělo být spolehnutí a očekáváme od nich stabilitu, výsledkový růst a zodpovědný přístup.

Naděje - zbrusu nový název pro staronový tým. Změna jména souvisí s nevhodným věkovým omezením - 23 let je podle realizačního týmu málo v tak zkušenostním sportu, jako je OB a závodníci často dospějí pro vrcholový orienťák později. Bohužel realita v ČR je taková, že poměrně málo klubů dokáže pracovat se závodníky v tomto věku a konec v reprezentaci tak mnohdy znamená předčasný konec kariéry. Tým je ale momentálně natolik široký, že se nestíháme na kempech starat o všechny, a protože se Daniel Hájek rozhodl ukončit reprezentační kariéru, stane se úzkou součástí realizačního týmu a novým trenérem nadějí s přesahem k sledovaným. Hlavním zaměřením nadějí by pak měl být systematický přístup k tréninku s cílem růst a dostat se na úroveň „opor".

Sledovaní - skupina závodníků, v nichž vidí realizační tým potenciál být platnými členy RD. Všichni jsou zařazeni do informační skupiny RD a v případě zájmu a volné kapacity mají možnost zúčastnit se přípravných akcí družstva.

Složení realizačního týmu pro rok 2021
TRENÉŘI
Hájek Daniel - asistent trenéra: tým nadějí
Kačmarčík Jaroslav - asistent trenéra: ženy
Procházka Jan - sprintový trenér
Šedivý Jan - šéftrenér RD
AKCE
Novák Jakub - fyzioterapeut
Potštejnský Jan - asistent RD, mapová podpora
Pozdíšek Zbyněk - konzultant: biomechanik
Šidla Jan - asistent RD
Žaloudek Petr - média


« zpět