Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

‚Skoro nic nejí a pořád jen leží v posteli.‘ Žena fotbalové legendy Müllera popsala boj s demencí

Sport

  7:04
La Spezia - Fotbalový svět před pár lety zasáhla zpráva, že legendární německý fotbalista Gerd Müller bojuje s Alzheimerovou chorobou. Nyní prozradila podrobnosti o boji s touto zákeřnou nemocí jeho manželka Uschi. Snaží se tak přimět společnost, aby se o demenci dozvěděla víc.

Gerd Müller trpí Alzheimerovou chorobou foto: Goal.com

Gerd Müller patří mezi legendární německé útočníky. Většinu své fotbalové kariéry strávil v Bayernu Mnichov, kde odehrál neuvěřitelných 453 zápasů a vstřelil neskutečných 398 branek. 

Zářil ovšem také v reprezentačním výběru Německa, se kterým dokázal ovládnout mistrovství Evropy i světa. V roce 2015 mu však byla diagnostikována Alzheimerova choroba.

Dnes slaví tento legendární útočník sedmdesáté páté narozeniny a k této příležitosti se rozhodla jeho manželka prozradit pár podrobností o německé hvězdě.

„Nejí skoro nic, špatně se mu polyká. Leží v posteli 24 hodin denně a mívá jen několik bdělých chvilek,“ prozradila jeho manželka v rozhovoru pro BILD. 

„Je moc hezké, když na chvíli otevře oči,“ zasnila se. Komunikovat prý může už pouze mrkáním, signalizovat však zvládne jen ano a ne.

„Vždycky to byl bojovník, celý život byl moc statečný,“ vzkázala na závěr své životní lásce. 

Před pár dny onemocněl demencí další legendární fotbalista, Angličan Bobby Charlton.  Jeho zdravotní stav potvrdila manželka Norma, která doufá, že by povědomí o diagnóze slavného fotbalisty mohlo pomoci ostatním.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!