Na Novém mostě se neustále objevují díry a výtluky. Víme, kdy by měly začít opravy
Zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - Špatný stav Nového mostu vadí jak řidičům, tak i vedení města. Na mostě se neustále objevují díry a výtluky. Město tento stav dlouhodobě urguje u Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které má Nový most ve správě.

„Špatný technický stav Nového mostu samozřejmě vnímáme a vadí nám,“ říká primátor města Jaroslav Hrouda s tím, že pokud si řidiči na Novém mostě poničí auto, měli by škodu rozhodně vymáhat právě na správci komunikace. „Ideální je, aby se lidé obrátili na právního zástupce, který jim s tím pomůže,“ dodává primátor města.

Město se dlouhodobě snaží přimět Ředitelství silnic a dálnic k opravě alespoň výtluků a děr. S žádostí o pomoc se obrátilo také na Ústecký kraj, opravy požaduje po ŘSD také děčínský dopravní inspektorát PČR. Ten poslal seznam závad již loni v listopadu. Postupně sice k některým opravám výtluků došlo, objevují se nicméně další, které řidičům komplikují život.

ŘSD tvrdí, že plánuje generální opravu mostu

„V současné době je připravována soutěž na velkoplošnou opravu asfaltového souvrství včetně izolace Nového mostu, která právě z důvodu své nefunkčnosti vytváří podmínky pro vznik nepříjemných a téměř pravidelných výtluků,“ uvedla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová a dodala, že oprava by měla vyjít na 53 milionů korun bez DPH.

Opravy by měly začít na jaře příštího roku, podle ŘSD záleží na průběhu soutěže na zhotovitele. Délka opravy je plánována na sedm měsíců, během nich musí řidiči v Děčíně počítat s výrazným dopravním omezením.

Nový most byl uvedený do provozu v roce 1985. Poslední velká oprava mostu začala v roce 2008 a vyšla na stovky milionů korun. Pro řidiče v Děčíně znamenala dlouhodobé dopravní omezení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru