Vítězkami říjnových anket WTA jsou Šwiateková, Babosová s Mladenovicovou a Podoroská

3. 11. 2020, 11:01
Aktuality 11
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky říjnových anket. Hráčkou měsíce se stala senzační šampionka letošního French Open Iga Šwiateková, kategorii Deblový pár měsíce ovládly vítězky antukového grandslamu Tímea Babosová s Kristinou Mladenovicovou a hlasování o průlom měsíce vyhrála po senzačním postupu do semifinále French Open Nadia Podoroská. Hlasování o úder měsíce v říjnu neproběhlo.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do soboty do 4:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.

 

 

Hráčka měsíce: Iga Šwiateková
© WTA

Letošní French Open naprosto senzačně ovládla Iga Šwiateková a zaslouženě byla zvolena hráčkou měsíce. Devatenáctiletá rodačka z Varšavy v sedmi zápasech neztratila jediný set, svým soupeřkám včetně největší favoritky a nasazené jedničky Simony Halepové dohromady povolila pouhých 28 gamů.

Šwiateková se stala vůbec první polskou grandslamovou šampionkou v historii a poprvé v kariéře triumfovala na hlavním okruhu. Navíc si zajistila debut v Top 20 žebříčku.

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Sofia Keninová
Únor: Simona Halepová
Srpen: Simona Halepová
Září: Naomi Ósakaová


Deblový pár měsíce: Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová
© WTA

Tímea Babosová s Kristinou Mladenovicovou úspěšně obhájily triumf na antukovém French Open. Maďarsko-francouzský tandem v semifinálové bitvě přemohl české duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, poté si poradil s nečekanými finalistkami Alexou Guarachiovou a Desirae Krawczykovou a získal svůj čtvrtý společný grandslamový titul.

Pro Mladenovicovou se jednalo o již sedmou grandslamovou trofej, dvě má z mixu, a třetí prvenství na domácím grandslamu (2016 s krajankou Caroline Garciaovou).

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová
Únor: Su-Wei Hsieh, Barbora Strýcová
Srpen: Květa Peschkeová, Demi Schuursová
Září: Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová


Průlom měsíce: Nadia Podoroská
© WTA

Třiadvacetiletá Nadia Podoroská před startem letošního French Open nikdy nevyhrála zápas hlavní soutěže na akcích velké čtyřky. Na pařížské antuce ovšem prožila svůj nejlepší turnaj, když se stala teprve třetí kvalifikantkou v open éře (první na French Open), která postoupila do semifinále grandslamu.

Podoroská suverénně prošla tříkolovou kvalifikací a v hlavní soutěži vyřadila Greet Minnenovou, Julii Putincevovou, Annu Karolínu Schmiedlovou, Barboru Krejčíkovou a Elinu Svitolinovou, její jízdu zastavila až pozdější šampionka Iga Šwiateková. Rodačka z Rosaria byla první argentinskou semifinalistkou grandslamů po 16 letech.

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Ons Džabúrová
Únor: Renata Zarazúaová
Srpen: Maria Sakkariová
Září: Iga Šwiateková

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Vaslab
Kdyby náhodou někomu chyběla zelená antuka v Charlestonu, zde je stream i s komentářem. https://livestream.com/procircuit/charleston2020
Momentálně hraje Errani proti McNally.
Reagovat
aligo
To je strašnej paskvil co používáte Šwiatekovásmilesmilesmile
Reagovat
aligo
To je jako by jste používali místo Williams Willijemssmile
Reagovat
blixa
To ne, Wilijems je fonetický přepis, takže to není špatně, ale u jmen anglo/amerického původu by to bylo nezvyklé, ty používáme v originále. Šwiateková je ale naprostý nesmysl, to není ani originál, ani fonetický přepis, to je totální ptákovina !!! Asi tu zase řádil majitel webu který zdá se striktně určuje, jak se kdo bude psát. Podle čeho se ale řídí je mi záhadou.smile
Reagovat
aligo
Moje chyba pardon
Reagovat
blixa
Iga !!! smilesmilesmile
Reagovat
com
aby nedopadla jak Andreescu.. vyhrat GS a slehne se po ni zem smilesmile
Reagovat
EllNino
Škoda no, pořád 1>0 :))
Reagovat
Krisboy
Dá se dopadnout i hůře, než vyhrát jeden GS smile
Reagovat
com
jo treba nebyt svetovou jednickou smilesmile
Reagovat
blixa
To by mohlo být smutné ve třiceti, ale ne v devatenácti ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist