Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Švec z Vyškovska vytáhl do boje s koronavirem: Rozdá 10 tisíc „zázračných“ vložek do bot!

Autor: mat - 
3. listopadu 2020
11:41

Švec Josef Hanák (76) ze Snovídek na Vyškovsku patří k inovátorům oboru. Celý život bojuje za „osvobození“ nohou utlačovaných běžnou obuví. Navrhl spoustu vylepšení, mezi nimi i revoluční pětivrstevnou stélku (vložku) s jamkou palcového kloubu, která zlepšuje krevní oběh končetiny a následně posiluje imunitu. Právě kvůli imunitě nyní zacílil i na koronavirovou pandemii.

Hanák, v jehož dílně jede výroba stále na plné obrátky a nikdo ze zaměstnanců neonemocněl, přišel s odvážným tvrzením. „Na základě předběžných hypotéz jsme se domnívali, že nošení specifické obuvi a stélek může mít vliv na imunitní systém, a tím tedy i na průběh onemocnění,“ svěřil se pro Blesk.cz.

Vlastní výzkum mezi zákazníky

Hanák se svými spolupracovníky proto přistoupil k průzkumu u svých zákazníků. Zjišťoval, zda prodělali covid-19, jaký mělo u nich onemocnění průběh, zda zasáhlo jejich rodinu, zda nosí specifickou obuv a stélky. Plných 80 procent z 1500 oslovených bydlí na jihovýchodní Moravě, oblasti výrazně zasažené koronavirovou pandemií.

„V ostrém kontrastu s touto skutečností je informace o výskytu onemocnění u respondentů, z nichž 99,8 procent uvedlo, že onemocnění neprodělalo či neprodělává, případně u nich mělo bezpříznakový průběh,“ upozornil Hanák na zajímavý výsledek vlastního průzkumu.

Tvrdí tak, že jeho obuv a vložky posilují imunitu jeho zákazníků a zvyšují díky tomu šanci odolat viru.

Rozdá 10 tisíc vložek zdarma

Hanák odeslal informace získané vlastním zkoumáním na Úřad vlády ČR. A zároveň se rozhodl k neobvyklému kroku. Zdarma rozdá zájemcům „zázračné“ pětivrstevné vložky do bot!

„Poskytneme zdarma 10 tisíc stélek s klinickým hodnocením I. třídy ochranného prostředku. Rozdávat budeme do vyčerpání zásob, a to formou přímého odběru nebo zasláním na adresu zájemce. V případě zásilkového odběru je nutné uvést velikost chodidla od čísla 35 do 48,“ upozornil obuvník, který se při svých projektech opírá o spolupráci s odborníky z tuzemských univerzit.

Video  Josef Hanák o významu správné obuvi pro nejmenší děti  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

paralenka ( 3. listopadu 2020 23:04 )

Souhlasím, protože pro jeho malovýrobu je to pěkná pálka, kterou ta nabídka předsatvuje. Asi se to k Čecháčkům ještě nedostalo, tady na střední Moravě ten produkt známe. Dost hloupým způsobem to shazují i Pleskači, když slovo zázračné ironicky vepsali do uvozovek. Prostě jeden Práglák tupější druhého - novinářské amatéry v Plesku nevyjímaje! A co včil, pane šéfredaktore, zase emotivní doják jako včera, kdy jedno oko nezůstane suché?

paralenka ( 3. listopadu 2020 22:57 )

Vy přede mnou, jste tutani, nic nevíte, ale žvaníte. P. Hanák na tom vývoji dělal roky ve spolupráci s UTB ve Zlíně, především vymýšlel stélky pro děti, které občas pěkně pajdají. Zpočátky při jejich nošení pěkně bolí nohy, jak se rovnají především kolenní klouby. Stélky jsem před nějakou dobou kupovala cca za 400 Kč, také pro své stařičké příbuzné, něco o tom tedy vím na rozdíl od vás. Takže si spočítejte, kolik asi bude ta velkorysá mabídka stát!!! Reklama by ho přišla levněji, nemyslíte? Asi ne, protože žvanit o něčem, co nevíte vás pěkně shazuje! Když chci vyjadřovat názor, musím o tom něco vědět, což není váš případ! Tlachat můžete někde na feisu nebo insta, kde se podobných píkovin nachází bezpočet!!!

frantacizek ( 3. listopadu 2020 12:41 )

anebo ho podceňuješ a je to výborný marketer svého produktu a oboru. Každopádně na jihu Moravy jsou opravdu hodní lidé, to vím už dlouho

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa