TOP 8 videoklipů týdne: Ben Cristovao probouzí alter ego, Vypsaná fiXa vzpomíná na klubový kotle a Teepee zpívají o lidské blízkosti

Vydáno 03.11.2020 | autor: Andrea Štipčáková

S novými klipy přichází řada tuzemských interpretů. Paulie Garand se ohlíží zpátky na svůj život, šílený Ben Cristovao glosuje aktuální dění a Vypsaná fiXa vzpomíná na časy, kdy se mohlo chodit pařit. Novinky představili také Jan Bendig, Pokáč, Teepee a Rybičky 48 s hostem Markem Ztraceným. Ochutnávku z chystaného dvojalba prezentují legendární Smashing Pumpkins

TOP 8 videoklipů týdne: Ben Cristovao probouzí alter ego, Vypsaná fiXa vzpomíná na klubový kotle a Teepee zpívají o lidské blízkosti TOP 8 videoklipů týdne: Ben Cristovao probouzí alter ego, Vypsaná fiXa vzpomíná na klubový kotle a Teepee zpívají o lidské blízkosti


Vypsaná fiXa
vzpomíná „na časy nekompromisního klubovýho kotle“

Vypsaná fiXa představila jako nový singl píseň Peprmintoví nosohlti, která vyšla na jejím albu Kvalita. Ve vizuálu vzpomíná na časy, kdy se ještě mohlo chodit ven. „Vítejte v San Piegu v klubu U peprmintových nosohltů, kde šílený barman pohostí naši partu a vyšle proti proudu času do doby, kdy se bylo vše tak jak má,“ představili členové formace videoklip, jehož režie se ujal Pítrs alias Petr Martínek.

Vypsaná fiXa zahrála k výročí znovuotevření Malostranské besedy



Teepee o důležitosti lidské blízkosti

Novinku Closer představuje popové duo Teepee. Videoklip vypráví o důležitosti lidské blízkosti. Natáčel se v zahradách, parcích a na střechách, které navrhl a realizoval zahradní architekt Aleš Kurz. Na režisérskou židličku usedl Tomáš Koucký.

Pokáč navlékl píseň Co z tebe bude do nového kabátu

Píseň Co z tebe bude fanoušci písničkáře Pokáče znají. Zpěvák ji však nyní představil ve zcela novém kabátu, když ji převlékl do swingové úpravy. Předělávka songu ve spolupráci s B-Side Bandem se opravdu povedla. Původně se měl orchestr představit také ve vizuálu, kvůli pandemii však musel Pokáč zastat jeho roli sám. V klipu tak nejen zpívá, ale zahrál si v něm také na klavír, bubny či trumpetu.

Rybičky 48 si přizvali ke spolupráci Marka Ztraceného

Nejen o přátelství, ale také o radosti ze života či o smrti zpívají v nové společné skladbě Rybičky 48 a Marek Ztracený, kteří za sebou mají již několik projektů. Videoklip věnoval Kuba Ryba svému dědečkovi, jenž nedávno zemřel. Z penzionu U Ztracené Ryby v něm utíkají důchodci, aby si zavzpomínali na své mládí. Jejich role si střihli Václav Knop a Oldřich Navrátil. Video zřežíroval Ondřej Kudyn.

Rybičky 48 spálili pop-punkovou konkurenci na popel. Jaký byl druhý den pražského Letokruhu?

Smashing Pumpkins hlásí dvojalbum

Smashing Pumpkins chystají dvojité album Cyr, z nějž nyní představují singl Ramona. V jeho videoklipu s gotickým nádechem nás formace zavede na Divoký západ. Klip zrežírovala Linda Strawberry.

Jste šílený stejně jako Ben Cristovao?

Dělat optimistickou muziku teď není úplně jednoduché. Ben Cristovao přichází se songem Šílený a textem glosujícím aktuální dění, ve kterém se možná trochu najdete. O režii se postaral Tomáš Kasal, v příběhu klipu dává zpěvák prostor i svému alter egu - Tristanovi Doobutsu.

Ben Cristovao vystoupil v rámci Lucerna Music Bar Open Air na pražském Výstavišti

Jan Bendig přináší letní vibes 

Společně s finalistkou letošní SuperStar Lucií Bikárovou prezentuje Honza Bendig klip Dokola, který se natáčel ve slunném Tunisku. Režie se ujal Honza Strach, jenž má na kontě několik skvělých klipů včetně nedávno vydaného k songu Pumpa pro Ega.

ROZHOVOR | Jan Bendig: Kolegy, kteří prošli SuperStar a teď na ni nadávají, nechápu

Realizace natáčení byla prý dost narychlo. “Šest dní před odletem nám tuniská vláda zavolala, že povoluje natáčení klipu na jejich území. V té době jsme ale neměli žádný song, tak jsme rychle dali dohromady tenhle s Luckou,” vzpomíná Bendig.

Paulie Garand se ohlíží zpátky a je cítit vděk

Trip do posledních 10 let svého vývoje a kariéry nabízí Paulie Garand s beatem od Kennyho Rougha a optikou Ondřeje Kudyna.

Text: Andrea Štipčáková, Kateřina Nováková, foto: archiv iReport, archiv interpretů, Lukáš Wagneter

Témata: Vypsaná fiXa, Teepee, Pokáč, Rybičky 48, Marek Ztracený, Smashing Pumpkins, Jan Bendig, Ben Cristovao, Paulie Garand

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít