Filmový festival Juniorfest se přesouvá do online světa

3. listopad 2020

Báli jste se, že letos přijdete o filmové zážitky na Juniorfestu? Žádný strach. Festival bude!Přesouvá se do online světa.

Výkonný ředitel festivalu Michal Šašek nám přišel osobně potvrdit, že letošní ročník Juniorfestu se konat bude, a to dokonce ve dvou verzích!

Festivalové zážitky ve vašem obýváku

Tento rok bude filmový festival pro děti a mládež přístupný nejen v plzeňském kraji, ale může se ho účastnit úplně každý z celé republiky. Jak nám Michal řekl, bude se totiž stěhovat do online světa a vy si můžete program užít třeba z obýváku. Těšit se můžete jak na filmy, tak na rozhovory a workshopy.

Tohle si nesmíte nechat ujít!

Juniorfest live vás naučí animovat

První část Juniorfestu nese název Juniorfest live a začíná už tento pátek 6. listopadu. Virtuální návštěvníci se můžou účastnit každý den nového programu v živých studiích, vždy od 16 do 18 hodin. Mezi hosty budou například tvůrci nové pohádky Princezna zakletá v čase, nebo Vojta D, který přijde popovídat o projektu #SayHi. Uvidíte třeba také Mlsné medvědí příběhy. Workshop s názvem Vytvořte si svůj vlastní animovaný film provede zájemce celou tvorbou a na konci se váš film možná dostane i do vysílání.

Super filmy

Druhá část festivalu s názvem Juniorfest online proběhne od 13. do 22. listopadu. Za poplatek je možné vidět některý z dvaceti divácky úspěšných filmů, které budou doprovázet i lektorské hodiny. A na jaký filmový kousek je Michal obzvlášť pyšný? Na první dva díly z nově zpracovaného seriálu Pan Tau, který vznikal v Německu a bude k dispozici v českém dabingu.

Zaujal vás program? Podrobněji ho můžete prozkoumat na stránkách www.juniorfest.cz.

autor: Šárka Mattová

Pusť si video