Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Česko

Policie v Česku zrušila opatření přijatá po útoku teroristy ve Vídni

Ilustrační foto policie foto:  Petr Topič, MAFRA

Praha - Česká policie zrušila opatření přijatá po pondělním teroristickém útoku ve Vídni. Terorista, který byl na místě činu zastřelen policisty, podle rakouských úřadů jednal sám. Čeští policisté to v úterý před 16:00 oznámili na Twitteru.
  16:39

Kdo byl útočník z Vídně? Mladý muž s albánskými kořeny, pro munici si údajně jel na Slovensko

Kvůli útoku zavedli namátkové kontroly na hranicích nebo zvýšili ostrahu židovských objektů. Terorista, dvacetiletý Vídeňan s albánskými kořeny, zastřelil v pondělí večer v rakouském hlavním městě čtyři lidi a dvě desítky dalších zranil.

„S ohledem na oficiální sdělení rakouské strany, které vylučuje existenci dalších pachatelů včerejších (pondělních) útoků, kteří by mohli být na pohybu, ukončuje Policie ČR všechna opatření přijatá v souvislosti s nimi. Jediný pachatel útoku byl již včera při policejním zákroku zastřelen,“ oznámili policisté.

Dva Turci pomohli ve Vídni postřelenému policistovi a starší paní. Původně si chtěli vychutnat kafe

Česko začalo hned v pondělí po útoku namátkově kontrolovat na hranicích s Rakouskem auta i pěší turisty. Policisté rovněž zpřísnili dohled nad nejvýznamnějšími židovskými objekty v zemi. Zvýšen byl třeba dohled nad Terezínem na Litoměřicku, řekl v úterý terezínský bezpečnostní expert David Rožek. Zaměstnanci židovského Památníku Terezín a dalších památek jsou podle něj proškoleni k řešení krizových situací a dokážou rozpoznat podezřelou osobu.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...