Palírna Kavalan jmenována světovým výrobcem whisky roku 2020 v mezinárodní soutěži destilátů ISC

V mezinárodní soutěži vín a destilátů IWSC získala palírna Kavalan dvě výjimečná zlatá ocenění „Gold Outstanding"

Palírna Kavalan byla jmenována „Světovým výrobcem whisky" pro rok 2020 v soutěži mezinárodní soutěži destilátů ISC („International Spirits Challenge"). Tato cena připadá nejlépe hodnoceným palírnám whisky v mezinárodní kategorii.

V letošním, 25. ročníku, soutěže ISC, se o ceny utkalo 1700 účastníků ze 70 zemí. Palírna Kavalan si odnesla dvojité zlaté ocenění za svou „Solist Vinho Barrique"* whisky a dalších 9 zlatých medailí již dříve tohoto roku. Zlatem byly oceněny následující produkty:

  • Kavalan Classic Single Malt Whisky - klasická jednosladová whisky
  • Kavalan Concertmaster Sherry Cask Finish Single Malt Whisky - jednosladová whisky dokončovaná v sudu po sherry
  • Kavalan Ex-Bourbon Oak Single Malt Whisky - jednosladová whisky zrající v dubovém sudu po bourbonu
  • Kavalan Oloroso Sherry Oak Single Malt Whisky - jednosladová whisky zrající v dubovém sudu po oloroso sherry
  • Kavalan *Solist Fino Sherry Single Cask Strength Single Malt Whisky - jednosladová whisky sudové síly zrající v sudu po fino sherry
  • King Car Conductor Single Malt Whisky - speciální jednosladová whisky
  • Kavalan Podium Single Malt Whisky - speciální jednosladová whisky
  • Kavalan *Solist Port Single Cask Strength Single Malt Whisky - jednosladová whisky sudové síly zrající v sudu po portském
  • King Car 40th Anniversary Selected Wine Cask Matured Single Malt Whisky - jednosladová whisky dozrávající v sudech po vybraných vínech; vznikla k oslavě 40. výročí společnosti King Car


„Je nám ctí, že náš lihovar byl takto oceněn a že pomáháme Tchaj-wan znovu umístit na světovou scénu whisky," sdělil Y.T. Lee, generální ředitel palírny Kavalan.

Dříve, v roce 2015, byla „Vinho" vybrána na světové soutěži World Whiskies Awards a označena za nejlepší jednosladovou whisky na světě. Roku 2019 byla na světové soutěži World Spirits Competition v San Francisku oceněna platinovou medailí, tedy třemi po sobě jdoucími dvojitými zlatými medailemi.

Whisky Solist Vinho Barique, která stojí za průkopnickou úpravou sudů „Shave, Toast and Rechar" (STR), vyvinutou zesnulým Dr. Jimem Swanem z palírny Kavalan, zraje ve vinných, speciálně ošetřených sudech tak, aby vynikly všechny komplexní vícerozměrné chutě zralého melounu, manga, kiwi a citrusů na pozadí mixu koření a datlí.

Kromě toho získaly v první fázi mezinárodní soutěže vín a destilátů IWSC („International Wine & Spirit Competition") v roce 2020 produkty Kavalan *Solist Amontillado a Kavalan *Solist Manzanilla v prvním kole výjimečné zlaté ocenění „Gold Outstanding". Obě whisky získaly po 98 bodech.

Porotci popsali Amontillado následovně:

„Opulentní a expresivní s vrstvenými vůněmi a příchutěmi hořké čokolády, vánočního dortu a sladkého koření. Hustá, bohatá a žvýkavá s úžasným, vyvíjejícím se závěrem sladu, kořeněného, nádechu kouře a špetkou pomerančové kůry. Senzační!"

Porotci popsali Manzanillu následovně:

„Intenzivní, opojná a bohatá vůně sušeného ovoce, koření a hořké čokolády. Na patře je chuť tekutého tiramisu s tabákem, švestkami a PX sherry výrazná, sladká a příjemná. Zdvihnutý závěr dodává svěžest a rovnováhu; vynikající whisky."

*Upozorňujeme, že oceněná série „Solist" palírny Kavalan se na americkém trhu prodává pod názvem „Cask Strength", a to pouze z důvodů spojených s ochrannou známkou.

O palírně Kavalan

Palírna Kavalan z okresu I-lan je razí cestu umění přípravy jednosladových whisky na Tchaj-wanu od roku 2005. Základem naší whisky, která stárne za intenzivní vlhkosti a tepla, je tající voda ze Sněžné hory (Süe-šan) obohacená o mořský a horský vánek. To vše kombinuje a vytváří charakteristickou krémovitost produktů Kavalan. Název naší palírny pochází ze starého pojmenování okresu I-lan. O kvalitě lihovaru svědčí i zhruba 40letá tradice výroby nápojů pod mateřskou společností King Car Group. Také jsme posbírali více než 450 zlatých či vyšších ocenění z nejvíce kompetitivních soutěží v oblasti produkce nápojů. Navštivte www.kavalanwhisky.com.

Kontaktní informace pro média

Kaitlyn Tsai

+886(0)39 229 000#7164

kaitlyn@kingcar.com.tw

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1325265/Kavalan_ISC_IWSC.jpg

PROTEXT

Klíčová slova Tchaj-wan-nápoje-trh-gastro-Kavalan

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Obchod, marketing
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.