VIDEO: V Krupce si připomněli statečnou ženu, která zemřela kvůli své účasti v odboji
Položení kytice v parku. Foto: e-teplicko.cz
Teplice

Krupka - Stoleté výročí narození Herty Lindnerové si připomněli v úterý v Krupce v parku pojmenovaném právě na její počest. Pro většinu lidí možná neznámé jméno rodačky z Bohosudova, za kterým se schovává obrovská odvaha a statečnost.

Herta Lindnerová působila za druhé světové války v aktivním odboji proti nacistické okupaci a jako rodilá Němka svými činy potvrdila, že nezáleží na tom, jakou kdo národnost má, ale záleží na tom, za jakou věc daný člověk bojuje.

Herta Lindnerová byla zakladatelkou a členkou odbojové skupiny Lipoví bratři, která měla za úkol zakládat a vybírat mrtvé schránky pro přenos informací a ilegálních materiálů v době války. Dne 26 listopadu 1941 byla Herta zatčena gestapem a ve věku 23 let byla v roce 1943 popravena v Berlínské věznici Plötzensee.

https://www.youtube.com/watch?v=71b9D9Aj3s0

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru