5v5 - bude tu Artmosféra

[04. 11. 2020 | 513x přečteno]


5v5 - bude tu Artmosféra.

Ve středu 4.11. v 17 hodin Vám zahrajeme pět písniček za sebou od atmosférické skupiny Artmosféra.

Mimochodem Artmosféra přichází s druhým singlem z připravovaného alba, které plánuje vydat v příštím roce. Jejich novinka se jmenuje Zákoutí a dokonce v této písničce uslyšíte smyčcové kvarteto složené ze sólistů Národního divadla. Celá deska pak vzniká pod producentským dohledem Jana P. Muchowa.

Pop-rocková hudební skupina Artmosféra vznikla v roce 2011 a její domovskou scénou je Lysá nad Labem. Uskupení muzikantů hraje výhradně vlastní tvorbu a kromě nespočtu koncertů za sebou má účast na řadě prestižních hudebních festivalů včetně Rock for People, Colours of Ostrava, Smetanovy Litomyšle, Votvíráku nebo třeba Sázavafestu. Debutové album V zrcadlech vydala už rok po svém vzniku, tedy v roce 2012. V roce 2016 pak vydala svoji druhou, prozatím poslední desku pod názvem Červenej nos. Na kontě má šest videoklipů. Z kapelní dílny vzešla muzika k projektům Srdcerváči a Žiju pro hokej. Na začátku letošního roku Artmosféra natáčela hudbu pro nový seriál České televize. Ke spolupráci ji přizval hudební skladatel David Solař, který k třináctidílnému feeling good seriálu Kukačky zkomponoval hudbu.

Uznávaný hudební publicista Petr Korál na adresu skupiny řekl: "Artmosféra netají svoji zálibu v art/prog rocku a záležitostech jako GENESIS, MARILLION nebo PINK FLOYD, přičemž touhu po kreativním vyjádření a instrumentální náročnosti kloubí s moderně popovým přístupem."

Artmosféra hraje ve složení: Martin Blažek - zpěv, klávesy, kytara; Jiří Chmela - kytara; Milan Chlup - baskytara; Vít Blažek - bicí. Frontman a zároveň dvorní autor hudby Martin Blažek vyučuje na Pražské konzervatoři, spolupracoval s Ondřejem Soukupem, Borisem Carloffem, Janem Maxiánem, nebo například s Ondřejem Gregor Brzobohatým.

A my kapele držíme palce, ať se Vám líbí. Poslouchejte 5v5 a i Vy se můžete přidat se svými songy. Poslouchejte Radio Ponte Records