Ondřej Kuchař
4. listopadu 2020 • 11:23

Gólman Hrachovina nejen o COVIDu: Vymyšlené divadlo! Je mi to u pi*e!

Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace se připravuje na první podnik sezony ve finských Helsinkách, kde je už ve čtvrtek čeká duel se Švédy. V brance dost možná nastoupí brankář Dominik Hrachovina, který po středečním tréninku usedl před novináře k online povídání. Překvapil arogancí, vulgaritami i názory na koronavirus, který je podle jeho slov „divadlo vymyšlené médii“.



Po uplynulé sezoně, kdy zářil v dresu Liberce, se vrátil do Tappary Tampere, kde už v minulosti strávil sedm let a s níž vyhrál dvakrát finskou ligu. Spolu s ním do předního severského klubu přišli i další Češi: Jiří Smejkal, Michael Špaček a Michal Moravčík . „Byl to návrat domů. Klukům se snažím pomáhat, jak nejvíc můžu. Snažíme se držet pospolu,“ řekl českým novinářům v online hovoru na dálku gólman Dominik Hrachovina .

S komunikací ale parťákům nepomáhá. „Nejsem překladač Googlu, od toho tam jsou trenéři nebo jiní. Od toho jsem se naučil finsky, abych tohle nemusel absolvovat. Na to tam mají jiné kluky než mě,“ překvapil odpovědí i tónem.

Po další otázce novináře deníku Právo nastala asi třísekundová prodleva, než se stihl přihlásit další tazatel. „Se klidně neptejte, mně je to u pi*e,“ vyhrkl Hrachovina. Před ním seděli u notebooku v Helsinkách trenér Martin Straka a nováček Jan Myšák. Po klidných a veselých rozpravách byl tohle jiný šálek.

Následoval dotaz na „covidová“ opatření ve Finsku. „Denně se o tom mluví, o tom divadle vymyšleným váma, médiema! Ve Finsku je naštěstí situace normální, zaplaťpánbůh, že nejsem v České republice a nemusím řešit, co se děje tam,“ překvapil svým názorem Hrachovina, který se poněkud kontroverzními konspiračními názory prezentuje i na svých sociálních sítích.

Podle informací iSport.cz má například na nynějším reprezentačním srazu ve Finsku problém s nošením roušky, kterou odmítá, seč může.

Vstoupit do diskuse
23

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud