Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2020 12:40:46

Poučení z voleb v USA

Poučení z voleb v USA

V poslední době se nejenom v USA ale všude v tzv. demokratickém světě oddělily dvě antagonistické skupiny. Na jedné straně progresivisté, na druhé straně demos, nebo-li lid s tzv. zdravým rozumem, nad který ta první skupina ohrnuje nos.

 

Progresivisté, to je gender loby, klima loby, hlídači politické korektnosti, americké university a pod. U nás se jim tak trochu nepatřičně říká pravdoláskaři, ačkoliv jim o pravdu nejde, a místo lásky však jejich diskuzní příspěvky zrcadlí nenávist.

    Nějak popleteně se progresivistickému proudu v Evropě říká neomarxisté. Proč píšu popleteně? Marx rozděloval obyvatelstvo na lidi práce, kteří vytvářejí hodnoty a lidi, kteří výsledky lidí z práce využívají, podílejí na spotřebě výsledků lidí práce (typické politické neziskovky, které získávají ze státního rozpočtu nemalé peníze, a jejichž činnost je mnohdy zaměřena proti lidem, kteří ony hodnoty vytvářejí a peníze pro neziskovky fakticky generují). Marx ve své podstatě byl na straně těch, co vytvářeli hodnoty, čili na straně tehdejšího proletariátu. Naopak na příkladu USA vidíme, že Trumpa volí právě oni zmiňovaní lidi práce (i ti co práci ztratili) a bytostně ho nenávidí právě progresivistická skupina. Demos má ještě všude mírnou převahu. Jenže na straně progresivistů stojí většina médií a velice mocný neziskový sektor a v USA ti nejbohatší z bohatých (Deep State).

    Tato progresivistická skupina si našla pro zvrácení přirozeného vývoje v USA mocnou zbraň. Korespondenční hlasování. Nejsem detailní znalec americké ústavy, ale můj syn, který je profesorem na jedné prestižní americké universitě (a samozřejmě jako většina universitních profesorů stojí na oné progresivistické straně a na rozdíl ode mne vášnivě nenávidí Trumpa a předtím volil Hillary a nyní Bidena), mi říkal, že korespondenční hlasování je zakotveno v Ústavě USA. Že to vlastně v minulých dobách jinak nebylo možné, a že např. stát Washington (hlavní město Seattle) jiné hlasování než korespondenční nezná.

    Jenže dříve lidé většinou hlasovali napřímo. Mediální nátlak a pandemie však v současné době vychýlila poměr hlasování napřímo a korespondenční. Dříve obvykle korespondenčně hlasovalo cca 10% amerických voličů. Tentokrát to byla snad i víc než třetina, číslo se vyšplhalo ke 100 milionům.

    A z toho teď plyne veliká nejistota a nebezpečí pro USA. Při velice vyrovnaném výsledku voleb ve státe Florida v roce 2000, nařídil tehdejší nejvyšší soud přepočítání hlasů ve státě Florida (tamní výsledek napadl prezidentský kandidát, dosavadní vice prezident, Al Gore). Potvrdilo se, že skutečně zvítězil J.W. Bush a Al Gore uznal porážku a byl klid. Nevím, zda by se tak událo nyní, protože se v průběhu korespondenčních voleb odhalily nedostatky, kdy se našel vyhozený celý velký balík hlasů pro Trumpa. Druhá strana to omlouvala tím, že snad někdo otevřel tu zásilku, což se nesmí, a aby neměl průšvih, tak to raději vyhodil. To, jak uznáte je velice vachrlatá výmluva.

    Jaké poučení z toho plyne pro nás? V žádném případě nepovolit korespondenční hlasování, které znamená ohrožení možnosti demokratické volby. Demos u nás, to je lid, má ještě na své straně prezidenta, vládu a Poslaneckou sněmovnu. Nadobro ztratil Senát, který však může pohodlně přehlasovat. Internetové a korespondenční hlasování skýtá možnost ovlivňování svobodné vůle, zvláště starších voličů, kteří nejsou sžití s moderními technologiemi a nakonec si rádi dojdou do hlasovací místnosti odvolit sami. Byli by však svými dětmi a vnuky přesvědčováni: „Dědo, babi, vždyť můžeš hlasovat po internetu, já ti s tím pomůžu.“

   Upozorňoval jsem, jako bývalý prezidentský kandidát na Hradě dvakrát při oslavách 28. října, premiéra Babiše, aby, když má převahu v Poslanecké sněmovně, zařídil obnovení přítomnosti volební komise složené ze všech volebních stran při centrálním sčítání hlasů ve Statistickém úřadě, tak jak tomu bylo ještě v devadesátých letech, kdy se demokracie a rovný přístup ještě ctil. Jestli si pamatujete při průběžném sčítání měla TOP 09 nějakých 3,5%. Potom nastal na nějakou dobu „internetový lockdown“ a po opětovném zapojení už měla tato strana zázračně 5,31%.  Možná, že to bylo skutečně tak, ale zanechalo to podivnou pachuť, protože právě TOP09 je ve svém poslanci Dominiku Ferim velice progresivistickou stranou, čili stranou, která má na své straně média a neziskovky. Mimochodem, pokud by u voleb propadla a měla skutečně těch 3,5% procent, tak by její hlasy byly většinově připočítány poměrně k ostatní stranám. Nejvíc by získal vítěz, což bylo ANO.  V současné době by ovšem pro ANO bylo výhodnější, kdyby byla zrušena 5% klauzule pro vstup do sněmovny, protože pokud by se počítalo dosažení každého mandátu mohly by do sněmovny vstoupit i Trikolora, Svobodní, Rozumní a další proti progresivistické strany, které by se rozhodně nepřipojily ke stále silnějším Pirátům.

   Co se týká elektronického sčítání hlasů na cestě od volebních místností ke statistickému úřadu a  ke zveřejnění výsledků voleb. Je potřeba si uvědomit, že bohužel většina IT lidí rozhodně nejsou přívrženci ANO, ČSSD, KSČM a už vůbec ne SPD, Trikolory, Rozumných a dalších vlasteneckých stran. Ale v rámci zachování demokracie, je přece třeba zajistit při sčítání poctivé a svobodné volby. A jak se říká, příležitost dělá zloděje a stačí jeden klik a výsledek může být úplně jiný, než si přejí a svými hlasy stvrzují voliči z toho většího segmentu, čili demos, lid.

   Čili, pane premiére, zvláštní doba (koronavirus) si žádá i zvláštní ochranu svobodné vůle občanů. V naší Ústavě není zakotveno korespondenční hlasování, čili NEPOVOLIT korespondenčně hlasovat a už vůbec NE INTERNETOVĚ. A obnovit dohlížecí VOLEBNÍ KOMISI PŘI KONEČNÉM SČÍTÁNÍ hlasů, tak jak tomu bylo dříve. Nebo se příští rok budeme divit.

Petr Hannig, předseda Rozumných

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama