Tiskovou mluvčí Sčítání 2021 je Jolana Voldánová

 

4. listopadu 2020

Dlouholetá moderátorka České televize Jolana Voldánová se stala tiskovou mluvčí a tváří projektu Sčítání 2021. Na pozici nastupuje k dnešnímu dni. Kromě standardního mediálního servisu se bude podílet i na přípravě a realizaci komunikační strategie sčítání.  

„Jolana Voldánová je ostřílenou profesionálkou, jejíž zkušenosti budou pro projekt Sčítání 2021 jednoznačným přínosem. Jsem rád, že se rozhodla využít naší nabídky, a stává se důležitou součástí komunikačního týmu největšího statistického šetření v zemi,“ říká Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu.

Bude zajímavé zjistit, jak jsme se od posledního sčítání změnili, jak se nám v téhle zemi žije a s čím bychom potřebovali pomoct. A my díky Sčítání 2021 budeme znát odpovědi. Přesvědčit lidi, že to není jen zákonná povinnost, ale velmi smysluplná akce, bude i můj úkol,“ říká Jolana Voldánová.

Jolana Voldánová odstartovala svou profesní dráhu v Československém rozhlase, odkud po čtyřech letech odešla do redakce zpravodajství České televize. Osmnáct let byla jednou z tváří hlavního zpravodajského pořadu Události. Po odchodu z televize se věnovala moderování společenských i odborných akcí, pravidelně vede mediální tréninky, kurzy krizové komunikace a firemní workshopy. Posluchači Českého rozhlasu ji mohli zaznamenat ve vlastní talk show nazvané Rande s Jolanou, návštěvníci serveru Aktuálně.cz zase v autorském pořadu Kafe s Jolanou. Mimo to je i autorkou stejnojmenné knihy rozhovorů. Jolana je nadšená cestovatelka a v posledních letech i motorkářka.  

Sčítání lidu, domů a bytů 2021 odstartuje 27. března 2021 a potrvá až do 11. května. Projekt se koná jednou za deset let a jeho cílem je získání přesných a aktuálních dat, která slouží k efektivnějšímu plánování mnoha aspektů veřejného života včetně vzdělávání, zdravotní a sociální péče či integrovaného záchranného systému. Sčítání 2021 je primárně připravováno jako online, vůbec poprvé v naší historii.

 

Kontakt:
Michal Novotný

ředitel Odboru komunikace ČSÚ
tel.: 274 052 475, 605 401 219
e-mail: michal.novotny@czso.cz 

Jolana Voldánová
tisková mluvčí Sčítání 2021
tel.: +420 704 659 357
e-mail: jolana.voldanova@scitani.cz

 

  • csu_tz201104_tiskovou_mluvci_scitani_2021_je_jolana_voldanova.docx
  • Foto - Jolana Voldánová, tisková mluvčí Sčítání 2021
  • Vyjádření Marka Rojíčka, předsedy ČSÚ
    (soubor mp3)
  • Vyjádření Jolany Voldánové, tiskové mluvčí Sčítání 2021
    (soubor mp3)