Lewandowski stoupá tabulkou střelců Ligy mistrů. Góly proti Salcburku věnoval legendárnímu Müllerovi

Polský kanonýr Bayernu Mnichov Robert Lewandowski má díky dvěma gólům v úterním utkání fotbalové Ligy mistrů se Salcburkem (6:2) v historické tabulce nejlepších střelců soutěže na dohled třetí místo. Se 70 brankami zaostává za Španělem Raúlem o jedinou trefu. Dvaatřicetiletý kapitán polské reprezentace věnoval oba góly svému předchůdci v dresu Bayernu Gerdu Müllerovi k jeho úterním 75. narozeninám.

Tento článek je více než rok starý.

Salcburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„To, čeho jsi dosáhl, mě motivuje k tomu, abych na sobě každý den pracoval a aspoň trochu se ti přiblížil,“ napsal Lewandowski k věnování „opravdové legendě“ na sociálních sítích.

V Twente rozkvetl, na reprezentaci si ale musí počkat. ‚Když budu pokračovat, šance přijde,‘ říká Černý

Číst článek

Jeden z nejlepších útočníků všech dob Müller, který trpí Alzheimerovou chorobou a žije v pečovatelském domě, je s 365 góly suverénním střeleckým rekordmanem bundesligy. Lewandowskému patří díky 246 brankám, kterých dosáhl v dresech Bayernu a Dortmundu, třetí místo.

Stejnou příčku Lewandowski atakuje i v Lize mistrů, před ním jsou kromě Raúla už jen Portugalec Cristiano Ronaldo (130) s Argentincem Lionelem Messim (117). O tři góly za Polákem zaostává pátý Francouz Karim Benzema.

Lewandowski se stal v anketě UEFA nejlepším hráčem Evropy za loňský rok. A i v aktuální sezoně potvrzuje své střelecké schopnosti, celkem má na kontě 14 branek ve 12 soutěžních utkáních.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme