Přátel a kolegů vesměs z Rádia Faktor, kde Kopál působil, se před síň přišlo rozloučit mnohem více, než povolují současná vládní nařízení, dorazili ale v rouškách a dodržovali rozestupy. 10 minut před začátkem obřadu pak nad obřadní místností přeletělo několik sportovních letadel. Dandy, jak mu všichni říkali, totiž miloval nejen dobré jídlo, lidi kolem a život, ale jeho vášní byla i letadla. Však jeho parte "zdobí" také stíhačka.

Samotného vnitřního obřadu se pak účastnila pouze rodina v čele s vdovou Šárkou. Ostatní Kopálovi přátelé zůstali venku a donesli pouze květiny. Smuteční řeč i akt poslouchali jen přes mobilní telefony. Promluvila i vdova Šárka, která Danovi poděkovala za krásný život a popřála mu šťastnou cestu. Baculatému kuchtíkovi hráli Depeche Mode a Camouflage.

Na místě je i senátor Ladislav Faktor, se kterým kdysi Dan začínal. "Byl to jeden z mých prvních zaměstnanců. To jsme vysílali ještě ve sklepě mezi kompoty. Byl neuvěřitelně pracovitý, šikovný, milý a neustále rozdával dobrou náladu," zavzpomínal pro Blesk Ladislav Faktor, majitel rádia a senátor.

Příčinou úmrtí známého moderátora Daniela Kopála byly komplikace spojené s onemocněním covid-19. Své poslední dny podle informací Blesku strávil v nemocnici na přístrojích, kde sváděl nerovný boj s koronavirem. Selhaly mu totiž plíce.

VIDEO: Další dvě oběti covidu mezi slavnými! Suchoňův zkrat ve vysílání! A rozchod Grossové!

Video
Video se připravuje ...

Další dvě oběti covidu mezi slavnými! Suchoňův zkrat ve vysílání! A rozchod Grossové! Blesk

Fotogalerie
71 fotografií