Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Apple TV+ vytahuje eso. V novém seriálu si hlavní roli zahraje oscarový Christopher Walken

Christopher Walken ve filmu Sedm psychopatů. foto: Bioscop

LOS ANGELES - Streamovací služba Apple TV+ zatím měla i přes několik úspěchů poměrně chudou nabídku v porovnání s konkurencí. Změnit by to mohl chystaný seriál desetidílný Severance (Rozdělení).
  14:30

Christopher Walken je dobře známým jménem světové kinematografie. V roce 1979 získal Oscara za vedlejší roli ve filmu Lovec Jelenů. V roce 2003 byl na Oscara nominovaný za film Chyť mě, když to dokážeš. Kromě toho má na svém kontě za téměř šedesát let aktivní kariéry úctyhodný počet rolí. 

Příběh se točí okolo společnosti Lumen Industries. Ta se rozhodne pro poměrně radikální krok pro zlepšení produktivity svých zaměstnanců. Pomocí metody rozdělení (odtud název) jim technologicky od sebe oddělí pracovní a mimopracovní vzpomínky. Výsledkem bude hutný thriller pro diváka. 

Zajímavostí určitě je, že seriál jako hlavní producent a režisér zaštiťuje Ben Stiller. Ten se proslavil hlavně jako herec v komediálních filmech. O scénář se postará debutant Dan Erickson. 

V seriálu si dále zahrají  Patricia Arquettová, Adam Scottemm, Tramell Tillman, Jen Tullocková, Zach Cherry, Britt Lower nebo John Turturro. 

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.