Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Osm gólů? To se jen tak nevidí, žasl Müller po skalpu Salcburku

Ještě v 79. minutě byl stav zápasu mezi Salcburkem a Bayernem Mnichov vyrovnaný, německý obhájce titulu čtyřmi góly v závěru rozhodl o výhře 6:2 a prodloužil svou vítěznou sérii v Lize mistrů na čtrnáct zápasů. Naposledy Bayern v Lize mistrů nezvítězil v březnu 2019, kdy v osmifinále podlehl Liverpoolu 1:3. Navíc už devatenáct zápasů čítá jeho série bez prohry ve skupinové fázi. "Fanoušci si přišli na své," věděl záložník Bayernu Thomas Müller.

Thomas Müller
zdroj: ČTK/AP

"Osm gólů, to se jen tak nevidí, dlouho byl navíc zápas vyrovnaný. Je škoda, že zápas vidět nemohli," poukázal Müller na fakt, že se utkání hrají bez diváků.

"Výhra se nerodila lehce, ale buďme za ni rádi. Když byl stav vyrovnaný, líbilo se mi, že tým opět prokázal silnou mentalitu," podotkl trenér Bayernu Hans-Dieter Flick.

Německého kouče potěšilo, že svou formu potvrdil útočník Robert Lewandowski, který vstřelil dva góly a v sezoně se trefil už počtrnácté. V Lize mistrů zaznamenal už 70. branku a jen jeden gól ho dělí od třetího místa Španěla Raúla v historické tabulce střelců.

"Lewa nám opět pomohl, když nám bylo nejhůř. Jsem rád, že si drží formu z minulé sezony," uvedl Flick. Polský útočník byl s 15 góly nejlepším střelcem minulého ročníku Ligy mistrů.

Flicka těšila výhra i z toho důvodu, že v sobotu odehraje Bayern šlágr německé ligy v Dortmundu, v němž se utkají dva nejlepší týmy tabulky. "V sobotu nás čeká důležitý zápas v Dortmundu, takže jsme rádi, že do něj půjdeme s výhrou v zádech. Chtěli jsme vyhrát, abychom měli klid a ve středu si mohli odpočinout," podotkl Flick.

Řešit naopak nechtěl fakt, že rakouský obránce David Alaba nepřistoupil na prodloužení smlouvy, která mu vyprší na konci sezony, a očekává se, že v zimě z Bayernu odejde. "Pro mě je důležité, abychom měli klid v týmu a situaci kolem Davida neřešili. Čeká nás klíčový zápas v Dortmundu a věřím, že nám David opět pomůže k výhře," uvedl Flick k Alabovi, který odehrál proti Salcburku celý zápas.

"David je v týmu dál vysoce ceněn, pokud jde o jeho výkony a vůdčí schopnosti. To, co se kolem něj děje, jej na hřišti nijak neovlivňuje. Podívejte se na jeho zápal na hřišti, byl jedním z nejlepších hráčů Bayernu," doplnil Müller.

Bayern si díky třetí výhře pojistil vedení ve skupině A a je blízko postupu do osmifinále, Salcburk je s jedním bodem poslední. Odveta čeká oba týmy za tři týdny v Mnichově.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články