Vánoce – písničky z Betléma

Vánoce – písničky z Betléma
4. listopadu 2020 Folk, Aktuality Autor: Milan Tesař

Autorská dvojice Josef Fojta a Emanuel Míšek přichází s třetím dílem své trilogie písní a básniček pro děti. Po Bylinkách a Nářadí si můžete pořídit CD Vánoce – Písničky z Betléma.

Josef Fojta je vystudovaný bubeník, člen souboru Hradišťan, jeden z pilířů někdejší Scholy studentů olomouckých fakult (alias Střípků) a umělecký vedoucí komorního sboru Anima Una. Je také autorem většiny znělek Proglasu. Emanuel Míšek je učitel a písničkář, v 90. letech kapelník folkrockové skupiny Mezopotámie, později člen Polobandu Petra Pololáníka, bývalý moderátor a redaktor Proglasu.

Josef Fojta jako skladatel a Emanuel Míšek jako textař společně debutovali v roce v roce 2011 albem Všechno má svůj čas, které letos vychází v reedici. V posledních třech letech připravují trilogii alb (nejen) pro děti: Bylinky – Písničky z hrnečku (2018), Nářadí – Písničky z kufříku (2019) a nyní Vánoce – Písničky z Betléma. Na něm spoluúčinkují mimo jiné herci Bára Hrzánová a Josef Polášek.

Během podzimu a zimy chystáme dvě vydání pořadu Jak se vám líbí s touto dvojicí. Nejprve se 30. listopadu ohlédneme za všemi dřívějšími projekty a pustíme i ochutnávku z vánočního CD. Na Hod Boží vánočí si pak CD Vánoce představíme podrobně.

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!