Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Filípka se musela majitelka vzdát, odloučení nese statečně. Najde věrný parťák nový domov?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
5. listopadu 2020
05:10

S těžkým srdcem se vzdala majitelka svého čtyřnohého parťáka, křížence Filípka. Stará paní už péči o něj nezvládala, a tak ho předala do tachovského útulku U Šmudliny. Tam teď roztomilý psí senior vyhlíží nový domov.

Původní majitelka Filípka velmi milovala. Nezvládala ho už ale venčit a nebyla mu schopna zajistit ani potřebnou péči. Provozovatelka útulku Gabriela Jägerová si jej byla převzít přímo u ní doma a neobešlo se to bez slz. „Paní se ho nevzdávala lehce, bylo to pro ni bolestné. Jsem s ní v kontaktu, několikrát jsem jí dávala vědět, jak se Filípkovi daří,“ řekla.

Filípek je psí senior, který by si zasloužil dožít v novém domově Filípek je psí senior, který by si zasloužil dožít v novém domově | Jana Ulrichová

Užívá si pozornost

Všichni se obávali, že Filípek ponese odloučení stejně těžce jako jeho panička. Kupodivu ale zvládl změnu prostředí skvěle. „Využívá toho, že má u nás spoustu pozornosti, že se u něj ošetřovatelé střídají a všichni ho drbou a hladí,“ popsala Gabriela Jägerová.

Podle Gabriely Jägerové Filípek nesmutní, naopak, užívá si pozornosti, které se mu v útulku dostává Podle Gabriely Jägerové Filípek nesmutní, naopak, užívá si pozornosti, které se mu v útulku dostává | Jana Ulrichová

Musí zhubnout

Veterinární prohlídka odhalila u Filípka několik nádorů kolem konečníku, které mu v útulku nechali odoperovat. Hojí se mu i nožka, kterou si vykloubil. Má už jen jediný problém, a to s nadváhou, kterou si přinesl už z původního domova, neboť stará paní mu hodně dopřávala. „Musí zhubnout, jinak už je připraven odejít domů,“ řekla provozovatelka útulku.

Snese psy i kočky

Filípek je psí senior, jeho přesný věk ale v útulku neznají. Je nekonfliktní, snese kočky i psy, má rád děti. „Je zvyklý být ve společnosti člověka, miluje jeho pozornost. Hodil by se proto k někomu, kdo by se mu maximálně věnoval,“ dodala. Vhodný by pro něj byl domek se zahradou, bez schodů, s bezbariérovým přístupem. Na pohyb není náročný, stačí mu několik kratších vycházek denně.

Filípek je psí senior, který by si zasloužil dožít v novém domově Filípek je psí senior, který by si zasloužil dožít v novém domově | Jana Ulrichová

Najde domov?

Zájemci, kteří by chtěli dát Filípkovi domov na dožití, mohou kontaktovat Psí útulek U Šmudliny Tachov – Vítkov buď telefonicky na čísle 724 583 768 nebo písemně na e-mail Gabrielka333@seznam.cz.

homoerectus ( 9. listopadu 2020 15:45 )

Možná rodinu nemá, a nebo nikdo z blízkých nemůže poskytnout psovi odpovídající péči. Je lepší vyhodnotit situaci a sebekriticky přiznat, že na to nemám, než si psa moci mermo vzít a pak ho mít zavřeného samotného doma, protože např. mám náročné zaměstnání. Pejsek evidentně není zvyklý být sám a paní pro něj udělala to nejlepší, co mohla.

Zobrazit celou diskusi