Pochutnejte si na výtečné Pražské čokoládě, kterou znají i v Asii

05. Listopad 2020 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17855

Snad všichni milujeme čokoládu a i při čtení tohoto článku bychom se do ní nejraději zakousli, ale zkusme si sami přiznat, kdy naposledy jsme měli v ruce opravdu výtečnou a luxusní čokoládu? Pražská čokoláda, kterou produkují, dovolte mi říci, „umělci“ Petr Kovařík a jeho partnerka Silvie, je vzorným příkladem opravdu chutné a kvalitní čokolády, kterou jen tak na trhu nenalezneme.

Pražskou čokoládu vyrábí partneři Petr Kovařík a Silvie Steinerová pod svou značkou Steiner & Kovarik. Sami se popisují jako skvělá dvojka nejen v životě, ale i v byznysu. Právě oni dva dokázali, že lze dostat kvalitní českou čokoládu i do podvědomí cizinců.

Čokoláda je skvělým prostředkem, který nás může nabudit, ale zároveň předmětem, který nám také nemusí dovolit usnout. Hned po této větě by ale paní Silvie Steinerová dodala, že se ale vůbec nemáme bát jíst čokoládu – kakao, které je základem každé kvalitní čokolády, je totiž takzvaná superpotravina. A čokoláda tedy není to, co by lidem mohlo škodit, spíše naopak. Lidem ubližuje konzumace bílého cukru, kterého se v čokoládě objevuje opravdu velké množství. Ale tohoto se Petr a Silvie snaží vyvarovat – namísto cukru sladí ovocem (dokonce nyní používají ke slazení i kokosový cukr, ale pouze u řady Bean to bar čokolád). A díky tomu můžete dát čokoládu klidně i Vašemu malému dítěti.

Kvalitu Pražské čokolády potvrzují nejen ingredience, ale také nejlepší výrobní stroje, které si značka pro produkci čokolády pořídila. Do Česka se z Itálie přivezl i stroj na takzvané „dražé“, který je schopen rozprašovat velmi hutnou čokoládu – tu následně nanáší v jemných vrstvách třeba na mandle či oříšky. A právě díky takto dobrému stroji není nutné čokoládu ničím ředit či přidávat další tuky.

V Praze v momentální chvíli nalezneme celkem 4 pobočky značky Steiner & Kovarik – dříve se jich v Praze nacházelo mnohem více, ale společnost je, jak jsme již zmiňovali v úvodu článku, velmi závislá na podvědomí cizinců – ti totiž tvořili většinu zákazníků Pražské čokolády. V jednu chvíli bylo možné zakoupit tuto čokoládu i v Saudské Arábii či v Ománu. „Za tři roky jsme dodávali několikrát i ománskému sultánovi,“ dodává k naší větě Petr Kovařík. Dále společnost aktivně funguje v Německu, Španělsku, Arménii a Japonsku.

Avšak kvůli momentální situaci je opravdu těžké, aby se společnost na trhu udržela. I přesto ale dělá vše pro to, aby tu s námi mohla fungovat nadále a aby i v dalších letech produkovala takto kvalitní čokoládu, jakou známe dodnes.

Galerie