Herečka Lisa Kudrow o nejslavnější roli v Přátelích: Musela jsem tvrdě makat, abych byla Phoebe, přiznala

Lisa Kudrowová má dospělého syna Juliana Murrayho
Lisa Kudrowová má dospělého syna Juliana Murrayho
Foto: Profimedia.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 27. 11. 2020

Herečka Lisa Kudrow (57), představitelka Phoebe z kultovního seriálu Přátelé, se věkem pomalu blíží k jubilejní šedesátce. Zachovává si však nejen svou krásu, ale také pověstný humor, kterým je proslulá mimo jiné i její nejslavnější role. Kvůli té však prožívala nepříjemnou krizi, ze které jí pomohl herecký kolega Matt LeBlanc (53).

Herečka původem z andělského Los Angeles se proslavila jako potřeštěná Phoebe Bufetová v kultovním komediálním seriálu Přátelé, který se dočkal neuvěřitelných deseti řad a více jak 200 dílů. V roce 1994 přinesla produkční společnost Warnes Bros na televizní obrazovky osudy skupiny šesti přátel z New Yorku, kteří prožívali lásky, radosti, strasti i humorné situace ze života. Díky tomuto konceptu a také skvělému hereckému obsazení si diváci oblíbili sitcom natolik, že se stal celosvětově jedním z nepopulárnějších vůbec. Jak Lisa Kudrow přišla k jedné z hlavních rolí – volnomyšlenkářské písničkářce a masérce Phoebe?

"Měla jsem pocit, že jsem na konkurzu jediná, která se dokázala vyrovnat s tím celkovým procesem, a proto jsem tu roli podle mě dostala. Musela jsem pracovat tvrdě, abych byla Phoebe, ve třetí řadě jsem s tím hodně bojovala. Matt LeBlanc (ztvárnil roli Joeyho, pozn. red.) mi řekl: »Jsi Phoebe, uvolni se. Máš to. Děláš tu zas*anou postavu už tři roky. Pracuješ moc tvrdě, to je ten problém. Nemusíš tak makat, uvolni se.« A měl pravdu," přiznala Lisa Kudrow v rozhovoru Saturday Night Live, jak uvedl americký HuffPost.

Hollywoodská herečka dostala v roce 1998 za své herecké ztvárnění Phoebe v Přátelích dokonce cenu Emmy v kategorii Herečka ve vedlejší roli v komediálním seriálu. "Nevím, jak na to. Musím poděkovat tolika lidem, svému úžasnému manželovi, mému malému chlapečkovi, skvělé rodině," řekla ve svém proslovu při přebírání prestižní ceny. V roce 1995 se v Malibu provdala za reklamního ředitele Michela Sterna (75), se kterým má nyní už dospělého syna Juliana Murrayho (22).

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.