bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kanóny vystřídají vodní pistole. Nashville přišel o palebnou sílu, kdo bude dávat góly?

5. listopadu 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Tři ze čtyř nejlepších střelců jsou fuč, posledním mohykánem zůstal Filip Forsberg. S odchody Craiga Smitha, Mikaela Granlunda a Nicka Bonina přichází Predátoři mimo jiné o celých 55 branek! Kdo je dá místo všestranných Američanů a pracovitého finského hračičky? To je otázka, která musí vedení Nashvillu pálit. Vždyť zatím nikoho, od něhož by se mohlo čekat aspoň 20 tref, generální manažer David Poile nepřivedl.

Luke Kunin.

To je, co se týče skórování, ta nejzajímavější posila Preds.

V sezoně 2019/2020 se radoval 15krát, což je o parník jeho osobní rekord.

Poile získal také Brada Richardsona. Tomu se sice skví ve statistikách 19 branek z ročníku 2018/2019, nicméně naposledy to tak slavné nebylo a gólů dal jen šest. Výstižná je pak jeho celková bilance: 808 zápasů, 106 přesných zásahů.

Spoléhat na něj jako na "snajpra" by bylo pošetilé.

Zdá se nad slunce jasné, že Richardson s Kuninem sami chybějící góly neobstarají.

A to je důležité podotknout, že Nashville nepřichází jen o 55 branek od tria Smith, Granlund, Bonino, ale také o dalších sedm gólů. Z Tennessee o dům dál si to totiž namířil také Kyle Turris.

Kdo se tady postará o to, aby palebná síla Predátorů neklesla na kritickou hladinu? Vždyť kánony nahradily vodní pistole, které sice mohou sem tam překvapit, ale pevné obranné valy soupeřů nerozstřílí.

Abychom si rozuměli, Smith, Turris, Granlund ani Bonino nejsou žádní elitní střelci. U každého najdete minimálně jednu dovednost, díky níž jsou proslulejší, vychvalovanější. Ale kolem 20 gólů prostě dávají, pravidelně.

Na rovinu, na jejich odchody Nashville prakticky nezareagoval. Přitom hráčský trh nabízel zajímavé varianty. A stále nabízí. Co takhle Mike Hoffman? Specialista na přesilovky a borec s kariérním průměrem 29,87 gólu za sezonu?

Dostatečné místo pod platovým stropem by Preds měli...

Mohou se také, možná až s naivní vírou, upnout ke svým štědře placeným hvězdám. Matt Duchene přišel do města country s velkou pompou, je na čase, aby ukázal, proč bere osm milionů dolarů ročně.

Stejné peníze tečou na konto i Ryanu Johansenovi, který má za sebou nevýraznou sezonu a také potřebuje zabrat. Pak je tady ještě Viktor Arvidsson. Také od něj to nebylo v minulém ročníku ono.

Povede se švédskému forvardovi zase jednou překonat metu 30 branek? Pokud to Predátoři někdy vyloženě potřebovali, tak právě nyní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.