Nemocnice v Bohumíně bude na koronavirus testovat i v sobotu

5. listopad 2020 10:57

Bohumínská městská nemocnice testuje nově také o víkendu. Týká se to odběrů, které v souvislosti s koronavirem nařídili hygienici. Kromě pátečního termínu přibyla také sobota.

„V minulém týdnu jsme obsloužili až 90 lidí denně. Počítáme s tím, že se počty odběrů ještě navýší, proto jsme pro testování samoplátců, kterých je méně, vyčlenili čtyři dny v týdnu. I ti se musí k odběru vždy dopředu objednat,“ potvrdila mluvčí radnice v Bohumíně Lucie Balcarová.

Čtěte také

Objednat se lidé mají ve všední dny od 8 do 14 hodin na čísle 730 574 697. Bez předchozí domluvy termínu jim zdravotníci test neprovedou.

„Cena za vyšetření je 2100 korun – 1756 Kč za odběr a laboratorní vyšetření, 344 Kč je administrativní poplatek. Platit lze jen hotově. V testovacím stanu uvítají, když zájemci dorazí s přesnou částkou,“ dodala mluvčí.

Mobilní odběrové místo na koronavirus funguje v areálu Bohumínské městské nemocnice od poloviny dubna. Nachází se v zadní části nemocničního areálu. Má samostatný vstup a vjíždí se do něj z Ovocné ulice. K odběru přijímá mobilní pracoviště jak pěší, tak řidiče.

autoři: Martin Knitl , tif
Spustit audio

Související