OBRAZEM: Litoměřická nemocnice má nový přírůstek do vozového parku
Foto: L. Mlejnecký
Litoměřice

Litoměřice - Nový sanitní vůz převzala koncem října dopravní zdravotní služba Nemocnice Litoměřice. Nový VW Transporter řady T6.1, který zaznamenal drobná vylepšení jak v prostoru u řidiče, tak i v zadní části pro pacienty, je pravidelným každoročním přírůstkem do vozového parku nemocnice.

„Nový vůz svojí výbavou odpovídá současnému standardu sanitek ve službách litoměřické nemocnice. Vůz prošel generační obnovou interiéru v části u řidiče, pohodlnější jsou také sedačky pro přepravované osoby, které jsou anatomicky tvarované a vybavené opěrkami, novinkou jsou rovněž přídavná parkovací světla. Samozřejmostí našich vozů jsou transportní křesla a lehátka o nosnosti 250 kg,“ vyjmenoval Luboš Mlejnecký, dispečer dopravní zdravotní služby.

0511sanitakz2

Foto: L. Mlejnecký

Dodavatelem nového sanitního vozu značky VW je firma PROSSAN CZ s.r.o., vítěz veřejné zakázky. Hodnota nového přírůstku do vozového parku litoměřické nemocnice je 1,288 miliónů korun. Částkou jednoho miliónu přispělo nemocnici Město Litoměřice, zbytek uhradila nemocnice z vlastního rozpočtu.

0511sanitakz3

Foto: L. Mlejnecký

V současnosti disponuje dopravní zdravotní služba i s tímto novým vozem devíti sanitami. Sedm jich je určených na přepravu pacientů v obvyklém režimu a dvě jsou určeny jako rezervní. Jedna sanitka najezdí ročně v průměru 40 tisíc kilometrů. (nk)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru