Městský soud v Praze Foto: Eva Paseková

Místopředsedou Městského soudu v Praze se má stát Michal Roubíček, Kadlec míří na vrchní soud

Ústecký soudce Michal Roubíček by se měl stát novým místopředsedou pro trestní úsek Městského soudu v Praze. „U Mgr. Roubíčka byl podán návrh na přeložení a jmenování k 1.1. 2021. Doposud o něm ministerstvo nerozhodlo,“ řekla České justici mluvčí Markéta Puci. Post místopředsedy opouští ke konci listopadu Jan Kadlec, který míří na Vrchní soud v Praze.

Jan Kadlec by měl od 1. ledna 2021 na Vrchním soudu v Praze vykonat půlroční stáž. „Předmětná žádost je nyní na ministerstvu spravedlnosti,“ uvedla mluvčí Kateřina Kolářová. Tiskový zástupce resortu Vladimír Řepka České justici potvrdil, že návrhy již ministryně spravedlnosti Marie Benešová obdržela a nyní čekají na její podpis.

Michal Roubíček přišel do Ústí nad Labem z Prahy v roce 2014 a záhy se stal místopředsedou trestního úseku okresního soudu. Poté přešel na dlouhodobou stáž na ústecký krajský soud.

Městský soud v Praze prochází větší personální obměnou vedení. Od 1. října ho vede Jaroslava Pokorná. Ta změny avizovala již v srpnu. „K 30. 11. 2020 se uvolní dvě místopředsednická místa. Končí velmi důležitý a zkušený náměstek Viktor Sedlák na občansko-právním úseku a také končí Jan Kadlec. To je také důležitá osoba, protože dozoruje prvostupňovou část trestního úseku. Co se týká civilního úseku, tak tam už mám vybraného kandidáta. Je to místopředsedkyně zdejšího soudu Lenka Marynková. Je to zkušená civilní soudkyně s velmi dobrým hodnocením ze strany odvolacího soudu a pracovně velmi výkonná,“ řekla České justici v rozhovoru. Post předsedy opustil Libor Vávra, který se tento týden stal prezidentem Soudcovské unie.

Eva Paseková