InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemocnice Prachatice omezuje gynekologicko-porodnickou pohotovostní ambulanci

PRACHATICE - Z důvodu onemocnění většího počtu personálu uzavřela od středy 4. listopadu Nemocnice Prachatice dočasně pohotovostní ambulanci v rámci gynekologického oddělení. Pohotovost byla k dispozici 24 hodin. Nyní prachatická nemocnice doporučuje kontaktovat v případě potřeby Nemocnici Český Krumlov nebo ostatní jihočeské nemocnice.

 

 

„Počet našeho personálu, který se léčí s nemocí covid-19 bohužel neklesá. Ačkoli se již někteří zaměstnanci po uzdravení vrací zpět na svá pracoviště, potýkáme se s dalšími nově nakaženými zdravotníky. Nově evidujeme dva nakažené lékaře gynekologicko-porodnického oddělení. Nejsme tak schopni personálně zajistit 24hodinovou ambulanci," uvedl předseda představenstva Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš a dodal, že pro ambulantní pacientky bude v nemocnici fungovat gynekologická ambulance MUDr. Cinádrové, a to ve dnech pondělí a čtvrtek, v čase 8 až 14 hodin. Ta se postará o objednané pacientky i kontroly v rámci předporodní péče a převezme dočasně
i pacientky MUDr. Říhy.

Vedení prachatické nemocnice věří, že toto omezení bude trvat jen nezbytně nutnou dobu a poté se s návratem personálu rozsah péče vrátí do původní podoby. „Omlouváme se pacientkám a děkujeme za pochopení. V rámci urgentních stavů doporučujeme kontaktovat gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Český Krumlov, nebo další sousední jihočeské nemocnice," uzavírá Michal Čarvaš.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace