InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

Starosta Loučovic Jan Kubík protestuje proti uzavření mostu pod lipenskou hrází. Podal odvolání

LIPNO NAD VLTAVOU - Městský úřad v Českém Krumlově povolil úplnou uzavírku mostu přes řeku Vltavu pod hrází vodní nádrže Lipno. S tím nesouhlasí poslanec a starosta Loučovic Jan Kubík.„Ten most je důležitý pro všechny, kteří pracují na vodní elektrárně, jedou na vlakové nádraží Lipno, nebo bydlí v lokalitě Dvorečná. Udělám vše pro to, aby se neuzavřel. Jako obec jsme už podali odvolání a chci to řešit i s novým hejtmanem," říká Jan Kubík.


Most má být uzavřen jak pro motorovou dopravu, tak pro pěší. Starosta Jan Kubík napadá celý proces povolení uzavírky. „Rozhodnutí bylo vydáno bez jakéhokoli správního řízení, bez vědomí účastníků, že takové řízení úřad zahájil a vede. Tím nám bylo znemožněno se bránit hned v začátku," namítá. 

Obec Loučovice podala v pondělí 2. listopadu proti rozhodutí Městského úřadu v Českém Krumlově odvolání. Jenže to nemá odkladný účinek na vydané rozhodnutí. Most lze tedy nyní uzavřít kdykoliv. 

"Most byl původně v majetku okresního úřadu. Následně přešel pod správu Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, který most nechal chátrat. Místo aby investoval do oprav, tak ho nabídl k převodu obci Loučovice. Po odmítnutí v Loučovicích i obci Lipno nad Vltavou. Tamní starosta Zdeněk Zídek označil tuto nabídku za danajský dar, Lipno nad Vltavou most odmítlo také. O tom jsme na JčTEĎ již psali - viz zpráva níže. Pro obce by byl neudržovaný most nepřijatelnou finanční zátěží.

Objízdné trasy má vlastník mostu teprve navrhnout. V reálném životě to znamená, že všichni budou muset jezdit přes Loučovice. Zatímco dříve cesta autem z nádraží do centra Lipna trvala 5 minut, tak přes Loučovice to bude 15 minut. Z dvou a půl kilometru se stane kilometrů sedm.

 

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    V Táboře se teď jezdí kvůli 700 metrům cca 11 km. Taky hnus!

    Vloženo 6.11.2020 08:26:29

  • Stanislav Kaisler 

    Reagovat

     

    Já to tam zas až tak neznám, ale to se to nedá autem objet přes hráz?

    Vloženo 5.11.2020 20:09:32

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace