ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 9906 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Struny podzimu odvysílají online koncert Andrease Scholla

0 jsk 5.11.2020

Mezinárodní festival Struny podzimu i přes omezení kulturních akcí pokračuje. Plánované vystoupení kontratenoristy Andreasa Scholla za doprovodu klavíristky Tamar Halperin (oba na foto) proběhne v původním termínu 6. listopadu od 20 hodin jako online koncert exkluzivně natočený pro pražský festival. Umělec zahraje ve svém domovském městě ve výjimečném prostoru wiesbadenského Kurhausu.

„Díky optimismu a notné dávce štěstí se nám v září podařilo zprostředkovat živé, sdílené zážitky pod širým nebem. Avishai Cohen zahrál na střeše Lucerny a Daniel Hope na hladině Vltavy, což z dnešního pohledu považuji za malý zázrak. Jsem rád, že ani o nejbližší festivalové koncerty fanoušci nepřijdou. Díky vstřícnosti umělců a pružnosti našeho produkčního týmu se nám podařilo domluvit v rekordně krátké době na odvysílání online koncertů v mezinárodní koprodukci, ve špičkové obrazové a zvukové kvalitě, jaká nebývá u streamů běžná, a to zdarma,“ říká prezident festivalu Struny podzimu Marek Vrabec.

Fanoušci již podobně mohli první listopadovou neděli v pohodlí a bezpečí svých domovů sledovat koncert z berlínské Kuppelhalle, v němž se představili průkopníci akustického techna Brandt Brauer Frick Ensemble a tento zážitek si nenechalo ujít více než deset tisíc diváků z celého světa.

Koncert Andreasa Scholla festival odvysílá na svém webu, facebookovém profilu a také na webových stránkách www.ctart.cz. Po odvysílání bude video po dobu 30 dnů k dispozici ke zpětnému zhlédnutí na iVysílání České televize a poté je festival zpřístupní v nejvyšší 4K kvalitě jako Video on Demand.