Zemřel Ken Hensley. Klávesistovi rockové skupiny Uriah Heep bylo 75 let

ČTK ČTK
5. 11. 2020 20:20
Ken Hensley, který v britské rockové skupině Uriah Heep hrál na klávesové nástroje, zemřel ve věku 75 let doma ve Španělsku. Ve čtvrtek to oznámil britský tisk s odvoláním na hudebníkova bratra.
Ken Hensley zemřel ve věku 75 let ve svém domově ve Španělsku.
Ken Hensley zemřel ve věku 75 let ve svém domově ve Španělsku. | Foto: ČTK/imago stock&people

"Píši s těžkým srdcem, abych oznámil, že můj bratr Ken Hensley ve středu večer pokojně zemřel. Jeho krásná manželka Monica byla po jeho boku a utěšovala Kena v posledních minutách, kdy byl s námi," napsal hudebníkův bratr Trevor Hensley na Facebooku.

"Všichni jsme zničení touto tragickou a neuvěřitelně neočekávanou ztrátou a prosíme vás, abyste nám poskytli nějaký prostor a čas, abychom se s tím vyrovnali. Ken bude zpopelněn při soukromém obřadu ve Španělsku," dodal.

Kapela Uriah Heep se proslavila především v 70. letech minulého století. Hensley v ní hrál v letech 1970 až 1980 a podílel se na většině skladeb. Mezi Hensleyho skladatelské počiny patřil hit Lady in Black. Ten získal oblibu také v někdejším Československu, kde se často hrál u táboráků s lehce "protistátním" textem, jenž se do antologie Po práci legraci dostal pod názvem Somrácká hymna. Coververzi hitu natočila v 90. letech skupina Arakain.

Na obalu původního vydání desky Hensley tvrdil, že ho inspirovala skutečná příhoda, kdy jej v depresi navštívila farářova dcera. Nakonec se zrodil text o tom, že zlo nelze porazit zlem. Později ale autor v jednom interview uvedl, že s dívkou, která jej inspirovala, se nikdy nesetkal, viděl ji prý jen oknem z hotelového pokoje.

Nedávno, 19. září, zemřel také někdejší bubeník Uriah Heep Lee Kerslake, který v 73 letech podlehl rakovině prostaty.

 

Právě se děje

Další zprávy