Netradiční galavečer Atlet roku 2020 bude s atletickými hvězdami minulosti i současnosti

Letošní ročník galavečera Atlet roku 2020 neproběhne v tradičním formátu jako anketa s následným slavnostním vyhlášením, ale je koncipován jako slavnostní večer určený největším českým atletickým hvězdám za posledních padesát let minulosti i současnosti.

Atletickou sezónu 2020 výrazně poznamenala koronavirová krize. Závodníci tak přišli o halový světový šampionát v Nankingu, olympijské hry v Tokiu i mistrovství Evropy v Paříži. První dva podniky byly posunuty na rok 2021 a ten třetí byl dokonce zrušen úplně. Jediným vrcholem tak bylo mistrovství světa v půlmaratonu, které v říjnu hostila polská Gdyně. Také z tohoto důvodu se letošní ročník Atleta roku nekoná jako anketa, která každoročně vyvrcholila při slavnostním galavečeru, kde se vyhlašuje deset nejlepších atletů a další tři kategorie trenér, junior a objev roku.

Letošní Atlet roku bude jiný. Věnuje se nejlepším českým atletům současnosti i minulosti. Budeme vzpomínat na největší úspěchy našich reprezentantů za posledních 50 let. Právě Evropská atletika totiž letos slaví jubilejní 50. výročí svého vzniku. Ohlédneme se za letošní nestandardní sezonou a následně si připomeneme jedinečná vystoupení Heleny Fibingerové, Jarmily Kratochvílové, Jana Železného, Romana Šebrleho, Barbory Špotákové, Tomáše Dvořáka, Zuzany Hejnové, Pavla Masláka a dalších, kteří v uplynulém půlstoletí překonávali světové rekordy a vozili medaile z olympijských her, světových a evropských šampionátů.

Na podiu se sejdou dvojice Zuzana Hejnová a Pavel Maslák, Lada Vondrová a Jarmila Kratochvílová, Tomáš Staněk a Helena Fibingerová, Tomáš Dvořák a Roman Šebrle či Jan Železný a Barbora Špotáková. Z talentů nebude chybět diskař Michal Forejt.

Pořadem bude již tradičně provázet herec Aleš Háma. Hudebními hosty jsou pak Olga Lounová, Anna K., Jelen, Slza, Sebastian a další. S ohledem na epidemiologickou situaci v České republice se Atlet roku nebude konat v přímém přenosu, ale bude předtočen.

Atleta roku bude možné sledovat na obrazovkách programu ČT 1, a to v sobotu 7. listopadu 2020 od 21:20 hodin.


(ps, SportovníListy.cz, atletika.cz, foto: Petr Skála)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...